Allview AX4 Nano, o tabletă ieftină care nu reușește să impresioneze – REVIEW

Allview AX4 Nano este o tabletă care are deja o vechime destul de mare, ea fiind lansată pe piața din România în anul 2014. Pot spune așadar că nu mai reprezintă o alegere foarte atractivă pentru mulți, iar în opinia mea nu merită să ne mai îndreptăm atenția către ea. De ce? Pentru că vorbim de o tabletă entry-level, ale cărei specificații erau modeste la momentul lansării sale. Așadar, la 3 ani distanță, este foarte simplu să îți dai seama cum stau lucrurile. Cu toate acestea am luat hotărârea să îi fac un review, iar asta pentru că poate încă mai sunt persoane care vor vrea să o cumpere, din diferite motive (poate ca tabletă pentru copil sau pentru a fi folosit ca GPS auto).

La fel ca în cazul review-ului telefonului ZTE Blade A601, țin să precizez că nu m-am putut juca foarte mult cu această tabletă, ci doar pentru câteva ore, ea fiindu-mi împrumutată de un prieten tocmai cu scopul scrierii unui review. Chiar și așa, voi încerca să scriu un articol cât mai cuprinzător și care să ajute cât mai mult privind o posibilă alegere.

Pachet & design

Ce găsim în pachet, pe lângă tabletă? Mai primim un încărcător, cablu miroUSB – USB, căști pentru jack-ul de 3.5 mm, un cod de activare pentru BitDefender Mobile Security, certificatul de garanție și manualul cu instrucțiunile de folosire. După cum se poate observa, pachetul este unul standard, pe care îl regăsim în cazul majorității dispozitivelor prezente pe piață.

Allview AX4 Nano - tabletă compactă

Allview AX4 Nano este o tabletă compactă, care are dimensiuni de 190,9 x 107,8 x 9,25 mm și o greutate de 256,2 grame. Este ușor de ținut chiar și cu o singură mână și oferă portabilitate. Nu pot spune că excelează la capitolul design, acolo unde vine cu un aspect minimalist, clasic pentru un astfel de dispozitiv. Partea din spate este dintr-un plastic mat, care însă adună foarte multe amprente, acestea fiind de asemenea și foarte vizibile.

Butoanele fizice pentru volum și pornirea tabletei sunt situate pe partea lateral dreapta, iar ele răspund bine la comenzi și sunt ușor de apăsat. Lângă acestea se află amplasat microfonul, utilizat în cazul convorbirilor telefonice ori prin intermediul aplicațiilor dedicate. Jack-ul de 3.5 mm pentru căști este situat în partea de sus a tabletei, alături de portul microUSB pentru încărcare. În partea de jos sunt ascunse sub un capac sloturile pentru cartela SIM și cardul de memorie microSD, iar pe partea din spate se află o cameră foto de 3 Megapixeli, în timp ce frontal găsim o cameră foto de 1 Megapixeli.

Allview AX4 Nano - conectivitate

Despre display-ul lui Allview AX4 Nano și hardware

Allview AX4 Nano este o tabletă construită în jurul unui display TN LCD cu diagonala de 7 inch, acesta afișând imagini la o rezoluție de 800 x 480 pixeli, cu un aspect de 16:9. După cum vă puteți da seama după tehnologia panoului, nu putem fi foarte pretențioși, fiind necesar un compromis pentru ca prețul să fie unul cât mai jos. Cu toate acestea, remarc faptul că imaginile sunt destul de clare, cu un nivel acceptabil al luminozității și culori reproduse OK (deși cam spălăcite). Răspunsul oferit de ecranul tactil este și el bun. Punctul slab al ecranului de pe Allview AX4 Nano este reprezentat de unghiurile de vizualizare care nu sunt chiar unele dintre cele mai bune.

În ceea ce privește ansamblul hardware de pe Allview AX4 Nano, acesta este unul destul de modest și chiar slab dacă ne raportăm la anul 2017 (până la urmă este și normal acest lucru, din moment ce vorbim de o tabletă ieftină lansată în urmă cu 3 ani). La baza sa stă un procesor Mediatek MTK6589 de tip dual-core tactat la 1.3 GHz (pe ARM Cortex-A7), ajutat fiind de un GPU Mali-400MP și 512 MB RAM. Avem la dispoziție un spațiu de stocare de 4 GB, precum și posibilitatea de a opta pentru un card microSD de până la 32 GB.

Allview AX4 Nano - display

Performanțele tabletei în aplicațiile de zi cu zi sunt unele bune (aici mă refer la navigarea pe internet, accesarea rețelelor de socializare și vizionarea de clipuri pe YouTube), dar cam atât. Ne putem juca și jocuri, dar nu unele care să necesite foarte multe resurse. În AnTuTu Allview AX4 Nano a reușit să obțină un scor de doar 1269 puncte.

Camere foto

În dotarea tabletei găsim amplasată pe partea din spate o cameră foto de 3 Megapixeli, care la fel de bine putea să nu fie, iar asta pentru că este una foarte slabă. Fotografiile nu sunt deloc unele clare, suferind de pe urma zgomotului. Clipurile video înregistrate cu aceasta sunt și ele unele foarte slabe calitativ. Practic nici nu prea merită să o folosim.

Allview AX4 Nano - camera foto

Printre funcțiile oferite se află detectarea zâmbetului, panoramă, expunere, setare balans de alb, moduri scenă și așa mai departe. Este prezent și un bliț, dar destul de slab, pe care nu îl vom folosi decât pe post de lanternă. Mai remarc faptul că interfața camerei foto are un lag destul de enervant. Să nu uităm nici de camera foto frontală, care este de 1 Megapixeli și care de asemenea este foarte modestă.

Conectivitate, baterie și software

La capitolul conectivitate Allview AX4 Nano aduce un modul 3G (așadar putem avea acces la internet și atunci când suntem plecați și nu ne putem conecta la un router wireless, precum și să relizăm convorbiri telefonice), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 4.0 cu A2DP si EDR, GPS cu A-GPS, un port microUSB și un jack audio de 3.5 mm pentru căști. Testând conexiunea cu aplicația Speedtest am reușit să ating în jur de 19 Mbps în download, în upload vitezele fiind tot în jurul acestei valori.

Allview AX4 Nano Review

Bateria din dotarea lui Allview AX4 Nano are capacitatea de 2.500 mAh, care oferă o autonomie să-i spunem acceptabilă (în jur de 3 ore de utilizare continuă), timpul necesar reîncărcării complete fiind de aproximativ două ore. În ceea ce privește partea de software, aici precizez că avem ca sistem de operare Android 4.4 KitKat (cei de la Allview au oferit upgrade de la Android 4.2), nefiind foarte multe aplicații inutile preinstalate.

Ce preț are Allview AX4 Nano?

În momentul de față Allview AX4 Nano are un preț de 299 de lei, tableta putând fi cumpărată de pe site-ul celor de la Allview. Nu am reușit să o mai găsesc în oferta magazinelor online, iar asta pot spune că este un lucru normal, ținând cont că nu mai este deloc o tabletă de actualitate.

Allview AX4 Nano
Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Display
  • Hardware & performanțe
  • Conectivitate
  • Camere foto
  • Autonomie
2.8

Concluzii

Allview AX4 Nano nu mai este o tabletă de actualitate, așadar consider că nu mai reprezintă o alegere foarte inspirată, decât dacă este cumpărată pentru un copil ori pentru a fi folosită ca GPS.

  • Add Your Comment