ASUS ZenPower este o baterie externă de 10.050 mAh pe care o folosesc zilnic – REVIEW

Sunt într-un fel dependent de gadget-uri, deoarece trebuie mereu să monitorizez proiectelor mele din online și să țin legătura cu persoanele cu care lucrez. Singura problemă este că aproape toate smartphone-urile oferă o autonomie mai mult decât modestă și cu greu reușesc să ajung seara acasă cu ceva energie în baterie. Acesta este și motivul pentru care am fost nevoit să îmi cumpăr o baterie externă care să mă ajute în momentele de „criză”.

În prezent dețin două baterii externe, și anume Remax Proda E5 (cea despre care am vorbit într-un review scris în urmă cu câteva luni) și ASUS ZenPower, despre aceasta din urmă urmând a vorbi mai multe astăzi. A trecut aproape un an de când am cumpărat bateria externă ASUS ZenPower, iar astăzi m-am hotărât să prezint într-un review experiența pe care am avut-o cu aceasta în toate aceste luni. Pot spune că am reușit să îmi formez o părere mai mult decât completă despre ceea ce are de oferit ea.

Ce mai găsim în cutie, alături de ASUS ZenPower?

Cutia în care vine ASUS ZenPower este una destul de simplă și de mici dimensiuni. În ea găsim bateria externă, alături de cablul USB – micro USB și un manual cu instrucțiuni de utilizare. Doar atât. Adevărul este că nici nu ai nevoie de mai mult. După cum putem observa pe cutie, compania mizează pe dimensiunile reduse pe care le are această baterie externă, spunând că se aseamănă cu un card de credit.

ASUS ZenPower unboxing

Îmi place foarte mult design-ul pe care îl are ASUS ZenPower. Mai ales dacă optezi pentru culoarea aurie (avem de ales dintre mai multe variante de culoare), care îi oferă un aspect curat și elegant – pe scurt, premium. Bateria externă este una foarte rezistentă, fiind evident faptul că vorbim de niște materiale de calitate. Mai exact, materialul folosit este aluminiul anodizat. Dimensiunile bateriei sunt unele compacte (90.5 x 59 x 22 mm) și căntărește 215 grame. Este ușor de transportat și de folosit la nevoie. După cum putem observa, pe una dintre părțile bateriei se află butonul de Power, alături de 4 LED-uri care ne indică gradul de încărcare al bateriei.

Despre autonomie și numărul de încărcări

Principalul rol pe care o baterie externă îl are este înmagazinarea curentului electric pentru încărcarea telefoanelor, tabletelor și a altor gadget-uri compatibile, atunci când nu avem în apropiere o altă sursă. Pot spune că ASUS ZenPower face o treabă excelentă în acest sens. ASUS ZenPower are capacitatea de 10.050 mAh, așadar la o primă vedere am fi tentați să credem că aceasta poate încărca un telefon cu baterie de 3.000 mAh de cel puțin 3 ori. Lucrurile nu stau însă așa, iar asta pentru că trebuie să luăm în considerare și pierderile de energie.

ASUS ZenPower mi-a putut încărca telefonul (un LG G3 care are o baterie de 3.000 mAh) de două ori și încă o dată până în jur de 50%. Pot spune că randamentul este unul foarte bun. Am făcut chiar mai multe teste și se pare că rezultatele diferă de la un telefon la altul, chiar dacă bateria are aceeași capacitate. Având bateria externă încărcată completă, am reușit să încarc de două ori un LG G3, o dată un telefon Vonino Xylo X (1.400 mAh) și un telefon Allview A5 Smiley (1.400 mAh).

ASUS ZenPower baterie externă review

Cât durează ca bateria externă să fie încărcată complet? În jur de 6 ore. Eu de exemplu am pus-o la încărcat la ora 16:41, iar la ora 21:38 ea era încărcată completă. Ținând cont că vorbim totuși de 10.050 mAh, consider că timpul pe care trebuie să îl așteptăm este unul decent, asta dacă folosim un cablu de 5V/2A.

Avem parte de o ieșire de 2.4 amperi la 5.1 V, așadar dispozitivele noastre se vor încărca repede, iar un alt lucru care îmi place foarte mult la bateria externă ASUS ZenPower este faptul că vine cu mai multe elemente de siguranță (tehnologia ASUS PowerSafe), astfel încât procesul de încărcare să se desfășoare în cele mai bune condiții. Mai exact, vorbim de protecție la temperatură, împotriva scurt-circuitelor, a supra-voltajului la intrare / ieșire, împotriva supra-încărcării și așa mai departe.

Mai trebuie precizat că ASUS ZenPower nu pierde mult din energia înmagazinată atunci când nu o folosim pentru perioade mai lungi de timp, un lucru bun dacă vrem să o ținem, de exemplu în rucsac, și să o folosim doar în situațiile de urgență.

Ce preț are ASUS ZenPower?

ASUS ZenPower este una dintre puținele baterii externe care au reușit să mă convingă de faptul că merită prețul pe care îl are. Mai exact, în acest moment vorbim de un preț de aproximativ 95 de lei, în funcție desigur de magazinul de unde alegem să cumpărăm.

ASUS ZenPower REVIEW
Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Eficiență la încărcare
  • Timp reîncărcare
  • Siguranță
4.8

Concluzii

ASUS ZenPower este o baterie externă de care am fost foarte mulțumit în ultimul an în care m-am folosit aproape zilnic de ea. O recomand cu încredere celor care au nevoie de o baterie externă de calitate, rezistentă și sigură.

  • Add Your Comment