Despre cum scrii cu diacritice pe o tabletă Android, de pe o tastatură externă

Deși nu mai sunt la mare căutare tabletele (cele mai recente statistici ne arată că cererea de tablete a scăzut la minimul ultimilor trei ani), încă există persoane care se folosesc intens de ele, printre care mă număr și eu. De ce? Pentru că, cel puțin pe mine, mă ajută să fiu mai productiv. Cum? O folosesc ca agendă (îmi este mai ușor să îmi planific zilele și proiectele prin intermediul aplicațiilor pe un ecran mai mare), dar și ca pe un înlocuitor al laptop-ului în unele situații în care nu se justifică folosirea sa (chiar scriu articolele de pe tabletă).

Pentru a scrie însă articole de pe o tabletă ai nevoie de o tastatură externă (nu este deloc confortabil să o faci fără), dar în cazul acesteia apare o mică problemă, și anume nu prea este posibilă folosirea diacriticelor românești. Am amintit acest lucru în review-ul tastaturii bluetooth Logitech K480, în care am promis că voi scrie un articol separat în care să detaliez acest lucru.

Cum poți atunci să scrii cu diacritice de pe o tastatură externă? Am căutat mai multe soluții, iar cea mai convenabilă mi s-a părut instalare unei aplicații din magazinul Google Play. Este vorba de aplicația External Keyboard Helper Pro, această costând 10 lei (9.99 lei). Nu, nu este deloc un articol plătit (sunt convins că unele persoane vor crede acest lucru). Eu am optat pentru această soluție deoarece mi se pare cea mai bună atunci când vine vorba de scrierea cu diacritice de pe o tastatură externă pe o tabletă Android. Din acest motiv am ales să o recomand mai departe celor interesați (există și o variană demo, în cazul în care vreți să testați înainte să cumpărați).

Aplicația External Keyboard Helper Pro nu face altceva decât să pună diacriticele româneși exact ca pe tastatura unui laptop / PC (avem chiar variantele ca în Windows, și anume Legacy, Programmer și Standard). Pe lângă limba română sunt suportate și alte limbi, iar comutarea între ele se poate face foarte ușor.

  • Add Your Comment