Jabra BT2046 – handsfree bluetooth foarte ieftin. Merită banii? Află din acest review!

În acest review voi vorbi despre Jabra BT2046, una dintre cele mai ieftine căști bluetooth pe care eu am avut ocazia să le testez. M-am folosit de dispozitiv timp de o săptămână, perioadă în care pot spune că mi-am putut forma păreri complete despre tot ceea ce are de oferit acest handsfree bluetooth, ele urmând a fi expuse în review-ul de față. Primul lucru pe care îl vei observa este prețul foarte mic pe care îl are, el situându-se în jurul a 60 – 90 de lei (depinde de magazinele de unde îl vei comanda – pe eMAG de exemplu Jabra BT2046 are un preț 59 lei în momentul de față).

Nu prea cred că mai trebuie să spun care sunt motivele pentru care ai opta să cumperi un handsfree bluetooth (am vorbit despre ele și în review-ul lui Jabra Talk), utilitatea sa fiind una mare mai ales atunci când suntem șoferi și petrecem foarte mult timp în fața volanului. Revenind la subiect, precizez că Jabra BT2046, raportându-mă la prețul pe care îl are, este un dispozitiv acceptabil. Cu toate acestea, deși îl poți găsi ușor în România la un preț de doar 59 de lei, consider că este mai bine să plusezi puțin la buget și să optezi pentru un alt model.

Jabra BT2046 unboxing

Încep acest review prin a spune ce găsim în pachet, alături de Jabra BT2046. Așadar, pe lângă handsfree bluetooth în pachet se mai află încărcătorul microUSB, manualul de utilizare și certificatul de garanție. La capitolul design nu sunt foarte multe de spus despre Jabra BT2046, iar asta pentru că el are un aspect clasic pentru un astfel de dispozitiv. Precizez că acesta are dimensiuni de 53.3 x 15.2 x 25.4 mm și cântărește doar 10 grame, iar construcția mi s-a părut a fi una destul de solidă pentru categoria de preț din care face parte.

Cât de confortabil este Jabra BT2046?

Consider că este foarte important ca un handsfree bluetooth să fie confortabil, mai ales dacă îl vom folosi pe perioade lungi de timp. La acest capitol Jabra BT2046 nu pot spune că excelează, iar asta pentru că, cel puțin în cazul meu, a fost destul de incomod. Sistemul de prindere nu mi-a dat mari bătăi de cap, însă casca avea dimensiuni parcă prea mari pentru mine (deși nu sunt chiar cea mai mică persoană). Repet, aici sunt subiectiv – poate pentru unii dintre voi nu va reprezenta o problemă acest aspect.

Jabra BT2046

Despre calitatea convorbirilor, autonomie și principalele caracteristici

Continui cu al doilea lucru foarte important la un handsfree bluetooth, și anume calitatea convorbirilor. Aici Jabra BT2046 stă bine pentru categoria de preț din care face parte. Calitatea convorbirilor este una acceptabilă, sunetul fiind suficient de clar, chiar dacă din când în când vor mai apărea mici distorsiuni. La celălalt capăt al firului de asemenea sunetul este unul suficient de clar pentru ca cel cu care vorbești să înțeleagă ceea ce spui. Se putea bineînțeles mai bine, dar cel mai probabil atunci prețul ar fi fost unul mai ridicat.

Jabra BT2046

Jabra BT2046 vine cu bluetooth în standardul 2.1, iar noi avem posibilitatea de a conecta headset-ul cu până la două telefoane în același timp (raza de acțiune este de aproximativ 10 metri), lucru care este foarte util. Împerecherea se realizează în mod automat cu dispozitivele care oferă suport Auto Pairing, iar autonomia este una bună, bateria putând oferi până la 8 ore de convorbiri telefonice și până la 240 de ore în standby. Încărcarea lui Jabra BT2046 durează în jur de două ore.

Este prezent și un LED, acesta spunându-ne dacă Jabra BT2046 este pornit sau conectat la telefon, dacă suntem apelați sau dacă se încarcă. Portul microUSB pentru încărcare este situat în partea de sus, iar butonul pentru preluarea / terminarea unui apel și LED-ul sunt situate frontal. În partea de jos găsim microfonul.

Ce preț are Jabra BT2046 și de unde îl cumpărăm?

Per total, judecând după prețul pe care îl are, pot spune că Jabra BT2046 este un handsfree bluetooth care merită atenția celor care au la dispoziție un buget mic și nu vor să își îndrepte atenția spre modelele mai scumpe. Își face treaba bine, dar asta doar dacă putem trece peste minusurile evidențiate pe parcursul acestui review. Ce preț are Jabra BT2046? După cum spunea, prețul se învârte în jurul sumei de 60 de lei.

Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Calitatea convorbirilor
  • Autonomie
3.7

Concluzii

Jabra BT2046 este un handsfree bluetooth potrivit pentru persoanele care caută un model ieftin și sunt dispuse la anumite compromisuri. Investiția merită dacă nu ai foarte mari așteptări de la un astfel de dispozitiv.

  • Add Your Comment