Jabra Drive este un bluetooth car kit accesibil ca preț și care își face treaba bine – REVIEW

Continui seria de review-uri făcute gadget-urilor la care pot să apeleze cei care își petrec mult timp la volan cu Jabra Drive, un bluetooth car kit care se remarcă prin prețul accesibil pe care îl are, dar și prin faptul că își face treaba bine pentru costul total al achiziției. Eu personal sunt fan al acestor kit-uri auto, iar asta pentru că îmi simplifică foarte mult convorbirile telefonice în timp ce conduc.

Am avut ocazia să testez Jabra Drive timp de o săptămână, iar în această perioadă pot spune fără probleme că am reușit să îmi fac o părere completă despre dispozitiv. Părerile pe care mi le-am format în cele 7 zile au fost unele pozitive, ținând cont de categoria de preț din care face parte acest bluetooth car kit. Haideți să vedem împreună ce are de oferit Jabra Drive, care sunt punctele forte și minusurile sale.

Despre ce găsim în pachet + design

În pachet, pe lângă Jabra Drive, mai găsim adaptorul auto USB (pentru încărcarea acestuia – precizez că acesta poate fi folosit și pentru încărcarea oricărui alt dispozitiv compatibil), un cablu microUSB – USB (care este destul de lung, putând fi folosit pentru reîncărcarea handsfree-ului chiar fără a-l mai da jos de pe parasolar), manualul de utilizare și certificatul de garanție.

Jabra Drive unboxing

În ceea ce privește design-ul, precizez că Jabra Drive arată bine montat pe parasolar, iar materialele deși nu sunt unele dintre cele mai „premium” îi oferă acestuia suficient de multă rezistență (da, mai „scârțâie” din când în când în mână, dar e normal ținând cont de categoria de preț din care face parte). Acesta cântărește 100 de grame și are dimensiuni de 104 x 56 x 18 mm. Pe partea frontală găsim butoanele de volum, microfonul, butonul de răspuns / încheiere, difuzorul și LED-ul, iar pe partea lateral stânga se află butonul de pornit / oprit și portul microUSB pentru reîncărcarea bateriei.

Despre funcțiile pe care le are Jabra Drive

Un atu al lui Jabra Drive este reprezentat de simplitatea în utilizare a sa. Practic poate fi folosit direct „scos din cutie” cum se spune, fără a mai fi necesar să facem nu știe ce setări care pot să dea bătăi de cap persoanelor care nu sunt foarte familiarizate cu tehnologia. Kit-ul handsfree poate fi folosit nu doar pentru realizarea de convorbiri telefonice în siguranță atunci când ne aflăm la volan, dar și pentru primirea de instrucțiuni de navigare de la GPS, respectiv pentru a asculta muzică (în cel din urmă caz nu pot spune că avem parte de o cine știe ce calitate audio – până la urmă nu asta e principalul rol al său).

Jabra Drive - design si conectivitatea

Este prezentă tehnologia Multipoint, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la Jabra Drive două dispozitive în același timp (la fel ca în cazul lui Jabra Talk), lucru ideal pentru persoanele care au de obicei două telefoane, unul personal și unul pentru servici. Acest handsfree bluetooth ne permite să preluăm, să respingem sau să închidem un apel, să reapelăm ultimul număr format / de care am fost apelați, să folosim apelarea vocală (atunci când avem un telefon compatibil cu comenzile vocale) sau să oprim microfonul. Mai adăugăm pe listă și confirmările vocale pe care le primim în legătură cu starea bateriei sau a asocierii cu telefonul.

Despre calitatea convorbirilor cu Jabra Drive?

Nu pot spune că avem parte de o calitatea ridicată a convorbirilor, ci mai degrabă de una medie (din partea mea aici primește nota 7 din 10), dar trebuie să ținem cont de faptul că vorbim de un bluetooth car kit care a fost creat special pentru a avea un preț mic. Vocea persoanei de la celălalt capăt al firului este una suficient de clară, însă ea tinde să devină distorsionată în momentul în care setăm volumul la valoare maximă (eu l-am lăsat setat undeva la mijloc).

Jabra Drive REVIEW - montare pe parasolar

I-am întrebat pe cei cu care discutam la telefon ce părere au de claritatea vocii, iar ei mi-au spus că se aude acceptabil (este prezentă tehnologia de anulare a zgomotului de fundal, iar aceasta reușește să își facă treaba binișor). Au fost însă și unele momente când trebuia să vorbesc mai tare astfel încât să fiu înțeles.

În ceea ce privește autonomia, precizez că aceasta este una bună, potrivit producătorului rezistând până la 20 de ore în convorbiri telefonice. Eu am ajuns în jurul a 13-14 ore, ceea ce mi se pare suficient. Autonomia lui Jabra Drive în standby nu am avut cum să o testez, așadar trebuie să îl credem pe cuvânt pe producător, care ne spune că poate rezista până la 720 de ore.

Cum realizăm împerecherea cu telefonul nostru?

Am remarcat mai sus că Jabra Drive oferă simplitate în utilizarea sa. Acest lucru înseamnă că și împerecherea cu un telefon se realizează foarte ușor. Tot ce trebuie să facem prima oară este să îl pornim, iar acesta va intra automat în modul asociere (dacă nu, atunci se ține apăsat timp de cinci secunde butonul multifuncțional, de răspuns / încheiere) – atunci când intră în modul asociere led-ul începe să lumineze constant. Activând bluetooth-ul pe telefonul pe care vrei să îl conectezi o să îți apară în meniul acestuia dispozitivul pentru împerechere, după cum se poate observa în imaginea de mai jos (dacă este cerut un PIN atunci se tastează 0000).

Jabra Drive imperechere telefon

Ce preț are Jabra Drive în momentul de față?

Jabra Drive are un preț accesibil, după cum am precizat deja de câteva ori pe parcursul acestui review. Banii pe care va trebui să îi scoatem din buzunar diferă de la un magazin la altul, dar în general prețul se învârte în jurul a 170 – 190 lei.

Jabra Drive porturi

Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Calitatea convorbirilor
  • Autonomie
3.8

Concluzii

Ținând cont de prețul pe care îl are, consider că Jabra Drive este un bluetooth car kit care merită luat în considerare de către cei care sunt în căutarea unui model de buget care să ofere însă și puțină calitate.

  • Add Your Comment