Jabra Talk este un handsfree bluetooth la un preț bun. Merită? Vezi în review

Cei care mă cunosc știu foarte bine că îmi petrec destul de mult timp plecat de acasă, iar nu de puține ori sunt la volanul mașinii. Îmi place să fiu mereu conectat la tot ceea ce se întâmplă în online, iar pentru ca acest lucru să fie posibil am grijă ca toate gadgeturile mele să fie unele care să îmi ofere mobilitate. Vorbesc mult la telefon, iar de multe ori sunt nevoit să răspund chiar și atunci când conduc. Acesta este și motivul pentru care am grijă ca lângă mine în mașină să se afle mereu un handsfree bluetooth. Am testat destul de multe modele în ultima perioadă, iar unul dintre ele este Jabra Talk, cel despre care vă voi vorbi mai multe în rândurile acestui review.

Jabra Talk este un handsfree bluetooth care a reușit să îmi lase o impresie destul de bună, chiar dacă se mai puteau aduce îmbunătățiri înainte de lansarea sa pe piață. Trebuie însă ținut cont și de faptul că prețul pe care îl are acesta este unul destul de mic, așadar din acest punct de vedere, să zicem, îi putem găsi scuze. Nu mă înțelegeți greșit, vorbim de un handsfree bluetooth ok, dar nu am fost foarte mulțumit de faptul că uneori vocea celui cu care vorbeam nu era destul de clară (pentru mine e destul de important acest lucru).

Despre ce se află în pachet și design-ul lui Jabra Talk

În pachet primim lucrurile de bază atunci când vine vorba de un handsfree bluetooth, și anume cablul USB – miniUSB pentru încărcare, dopurile din silicon, clema pentru ureche și, bineînțeles, manualul de utilizare și certificatul de garanție. Primul lucru pe care îl observi la Jabra Talk este design-ul acestuia, despre care pot spune că arată bine. Îmi place ceea ce văd, iar construcția sa este una destul de solidă (vorba aia, nu „scârțâie” în mână). Pe lângă plastic avem parte și de niște inserții de crom care îl fac să iasă și mai mult în evidență.

Jabra Talk Handsfree Review - unboxing

Jabra Talk are dimensiuni destul de compacte, mai exact de 53.3 x 15.2 x 22.8 mm, iar acesta este și ușor, având o greutate de 10 grame (cu aproximație). Microfonul este amplasat în partea de jos, iar sus găsim un buton multifuncțional, discret amplasat, astfel încânt nici nu zici că e acolo. Ce rol are acest buton? Cu ajutorul lui putem răspunde la un apel, îl putem încheia, putem reapela sau putem realiza împerecherea handsfree-ului cu un smartphone sau alt dispozitiv compatibil (nu mi-a plăcut faptul că e ușor să apeși pe el din greșeală și să închei o convorbire fără să vrei). Pentru încărcarea dispozitivului în partea de sus este situat portul microUSB, iar în lateral stânga avem butoanele pentru volum.

Spre deosebire de alte dispozitive handsfree bluetooth pe care le-am testat, Jabra Talk are și doua LED-uri de stare, acestea oferindu-ne câteva informații utile, ca de exemplu care este starea bateriei, precum și dacă este împerecheat sau nu cu telefonul nostru (sau un alt dispozitiv compatibil bluetooth). După cum se poate observa în imaginea de mai jos, Jabra Talk este conectat la telefon și poate oferi o autonomie care depășește 30 de minute (în cazul în care LED-ul din stângă – cel care reprezintă bateria – era roșu, atunci timpul total al convorbirilor ar fi de sub 30 de minute până la descărcarea completă).

Jabra Talk - LED-uri stare baterie și bluetooth

Împerecherea cu smartphone-ul se realizează foarte ușor, fiind nevoie doar de ținerea apăsată a butonului multifuncțional până ce LED-ul albastru va începe să licărească, moment în care putem selecta din meniul telefonului conectarea acestuia la Jabra Talk (sunt șanse ca pe unele dispozitive să fie cerut un cod PIN, situație în care trebuie să tastăm 0000). Procedura se va repeta pentru a împerechea și al doilea telefon (ori alt dispozitiv compatibil).

Păreri despre calitatea convorbirilor + autonomie

Îmi place faptul că avem posibilitatea de a ne conecta cu Jabra Talk la două dispozitive în același timp, ideal pentru persoanele care au două telefoane (precizez că ele trebuie să ofere suport Bluetooth cu profil A2DP, HF și HS – mai multe detalii aici). Eu m-am folosit din plin de această tehnologie Multipoint. Pe lista cu tehnologii mai adăugăm HD Voice și DSP, precum și notificări verbale privind starea bateriei, respectiv a conexiunii Bluetooth. Eu am folosit acest handsfree bluetooth și pentru a auzi mai bine indicațiile oferite de aplicațiile de navigație (aici amintesc Hărți – aplicația celor de la Google – și HERE We Go).

Jabra Talk Review - despre calitatea convorbirilor

Ce nu mi-a plăcut? Calitatea convorbirilor, în sensul că pe persoana de la celălalt capăt al firului o auzeam uneori cam „înfundat”. În trafic acest lucru m-a determinat să rog persoana respectivă să repete ceea ce a spus… lucru nu foarte plăcut. Din fericire asta se întâmplă mai rar, dar chiar și așa, este destul de enervant (mai ales dacă vorbim cu o persoană importantă). În ceea ce privește autonomia, ea este una acceptabilă, bateria rezistând până al 6 ore de convorbiri telefonice (îl băgam la încărcat cam de două ori pe săptămână, în condițiile în care l-am folosit mai intensiv în perioada respectivă, cea în care l-am testat). Cei cu care vorbeam mi-au spus că mă aud bine, fără un zgomot foarte mare de fundal, chiar dacă eram în trafic.

Ce preț are Jabra Talk?

Am spus chiar la începutul acestui review faptul că Jabra Talk este un handsfree bluetooth care are un preț destul de accesibil. Mai exact, în funcție de magazinul de unde îl vom cumpăra, prețul se învârte în jurul sumei de 100 de lei.

Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Calitatea convorbirilor
  • Autonomie
4

Concluzii

Cui recomand Jabra Talk? Persoanelor care urmăresc să cumpere pentru prima dată un handsfree bluetooth, iar asta pentru că modelul de față nu are un preț foarte ridicat și oferă baza, ca să spun așa.

  • Add Your Comment