LG G6 – tot ce trebuie să știi despre el și prețul pe care îl are în România

Astăzi o să vorbesc puțin despre LG G6, smartphone-ul care a fost lansat la sfârșitul lunii februarie, în cadrul MWC 2017 care s-a desfășurat în acea perioadă în Barcelona. Nu o să fac doar o scurtă trecere în revistă a specificațiilor, ci o să apelez chiar la anumite review-uri scrise de site-urile din afară, astfel încât informațiile oferite de acest articol să fie unele cât mai relevante cu putință.

În articolul anterior, cel despre Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus, am încercat să pun accent doar pe noutățile aduse, iar acest lucru îl voi face și în ceea ce îl privește pe LG G6. Încep prin a spune că, așa cum se știe deja, compania sud-coreeană a ales să renunțe la design-ul modular al lui LG G5 (telefon care nu s-a bucurat de succesul pe care sperau sud-coreenii să îl aibă), LG optând acum pentru o construcție metalică de tip unibody în combinație cu sticlă. Smartphone-ul beneficiază și de certificare IP68, ceea ce înseamnă că este rezistent la apă și praf.

Despre display-ul lui LG G6

Se poate observa cum compania a fost foarte atentă la detalii, iar un prim lucru prin care vârful de gamă se face remarcat este raportul ecran / corp excelent pe care îl oferă, acesta fiind de aproape 80% (mai exact de 78,37%). De altfel, o bună parte din prezentarea care a avut loc la MWC 2017 compania a dedicat-o display-ului și tehnologiilor integrate în acesta.

LG G6 - display & raport ecran / corp

LG G6 este construit în jurul unui display IPS LCD cu diagonala de 5.7 inch, extra-wide cu un aspect de 18:9. Rezoluția pe care o poate afișa este una QHD+ (de 2880 x 1440 pixeli), rezultând o densitate a pixelilor de 564 ppi, iar pentru protecție avem parte de sticla Corning Gorilla Glass 3. Sunt prezente mai multe tehnologii (ca de exemplu FullVision și Dolby Vision), iar deoarece este suportat standardul HDR 10 LG G6 este capabil să afișeze un număr de până la 64 de milioane de culori (acesta este primul telefon capabil să suporte atât HDR 10, cât și Dolby Vision).

Faptul că este prezent un ecran cu un aspect 18:9 înseamnă că avem mai mult spațiu pentru afișarea conținutului. Cu toate acestea, atunci când vizionăm, de exemplu, conținut 16:9, vom vedea niște bare negre pe marginile laterale ale ecranului. Acest lucru este valabil și în cazul anumitor aplicații care încă nu sunt compatibile cu un ecran atât de wide.

Eu nu am reușit încă să pun mâna pe noul vârf de gamă al celor de la LG (dacă o voi face o sa redactez cu siguranță un review complet al acestuia), dar potrivit celor care deja au reușit imaginile afișate de ecranul lui LG G6 sunt, în linii mari, de o calitate foarte bună. Cei de la cnet.com ne spun că acest ecran livrează imagine de calitate, culorile fiind unele vibrante. De cealaltă parte, există și publicații care sunt de părere că LG G6 nu afișează culori realiste, ele fiind uneori suprasaturate.

Hardware, software & conectivitate

LG G6 are în dotarea sa procesorul Qualcomm Snapdragon 821 de tip quad-core (2 x 2.35 GHz + 2 x 1.6 GHz Kryo), chip-ul grafic Adreno 530 și 4 GB memorie RAM (LPDDR4). Specificațiile sunt unele foarte bune și fac din LG G6 un smartphone capabil să ruleze orice aplicație și joc din magazinul Google Play. Ansamblul hardware nu este însă unul pe care nu l-am mai întâlnit până acum, pe piață existând destul de multe telefoane asemănătoare din acest punct de vedere. Bateria este una cu capacitatea de 3.300 mAh (cu tehnologie Qualcomm Quick Charge 3.0), iar aceasta nu poate fi înlăturată.

LG G6 - specificatii hardware

Din câte se pare, site-urile care au testat deja și au scris un review apreciază faptul că interfața este una care funcționează fără lag, performanțele telefonului fiind unele ridicate. LG G6 rulează sistemul de operare Android 7.0 Nougat, fiind aplicată peste interfața LG UX 6.0 UI (menționez că la pachet se afă și Google Assistant). În ceea ce privește spațiul de stocare pus la dispoziție acesta este de 32 sau 64 GB (UFS 2.0), iar dacă avem nevoie de mai mult îl putem extinde prin intermediul unui card microSD care poate avea o capacitate de până la 2 TB.

Pe partea de conectivitate LG G6 primim setul complet de opțiuni, fiind prezentă conectivitatea 4G LTE Cat. 12 (care permite viteze în download de până la 600 Mbps și până la 150 Mbps în upload), Wi-Fi 802.11 ac (2.4 GHz + 5 GHz), NFC, bluetooth 4.2, GPS / A-GPS / GLONASS / BDS, un port USB Type-C (USB 2.0) și un jack audio de 3.5 mm. Nu lipsește de pe listă nici senzorul de amprentă, amplasat pe partea din spate a telefonului.

Cameră foto

La capitolul camere foto LG G6 stă excelent, la fel ca modelul de anul trecut. Acesta este echipat cu o cameră foto duală, ea fiind formată dintr-un senzor de 13 MP cu deschidere f/1.8 + lentile wide-angle de 71 de grade + OIS (stabilizare optică a imaginii) și un senzor de 13 MP cu deschidere f/2.4 + lentile wide-angle de 125 de grade. Aplicația camerei foto este în linii mari asemănătoare cu cea din anii trecuți. O noutate adusă de LG în seria G prin acest model o reprezintă controlul manual al setărilor camerei video.

LG G6 - cameră foto

Printre caracteristicile camerei foto mai notăm prezența blițului LED dual-tone, focalizare automată cu tehnologie laser & PDAF (autofocus cu detecție de fază) și filmare la rezoluție 4K, respectiv filmare slow motion la 720p cu 120 de cadre pe secundă. Pe partea frontală a lui LG G6 găsim o cameră foto de 5 Megapixeli care are o deschidere a diafragmei de f/2.2 și lentile wide-angle de 100 de grade.

Ce preț are LG G6 în România?

LG G6 este disponibil și în România, în cadrul ofertei mai multor magazine online de la noi, prețul fiind cuprins între 3.299 lei și 3.499 lei.

LG G6 - preț România

  • Add Your Comment