Logitech K400 Plus Review – ce păreri mi-am format în săptămâna în care am folosit această tastatură wireless

Lucrând în online și redactând atât de multe texte am mereu nevoie de gadget-uri și accesorii care să mă ajute să fiu cât mai productiv, precum și care să îmi ofere mobilitate. Alegerea unei tastaturi care să fie potrivită pentru nevoile mele reprezintă ceva prioritar, iar drept urmare nu mă arunc asupra primului model care îmi iese în cale. În momentul de față mă folosesc de tastatura bluetooth Logitech K480 Multi-Device, pentru a putea scrie în timp ce sunt conectat la mai multe dispozitive în același timp (în special de pe tabletă), fără prea multe întârzieri (mai multe detalii despre ea în review-ul dedicat).

În aceste zile am avut ocazia să testez o altă tastatură, fiind vorba de data aceasta de una wireless, și anume Logitech K400 Plus. Aceasta aduce în plus, față de modelul menționat anterior, și un touchpad, lucru care reprezintă un avantaj atunci când conectăm tastatura la un televizor sau PC, deoarece nu mai avem nevoie și de un mouse separat. Logitech K400 Plus poate fi privită în special ca o tastatură pentru consum multimedia, deoarece este creată pentru a fi folosită cu un televizor (atenție însă la compatibilitate) ori cu un calculator / mini PC, oferind acces ușor la diferite scurtături ale interfeței, fără a fi necesară vreo configurare.

Logitech K400 Plus are, potrivit producătorului, o distanță de operare de maxim 10 metri, ea putând însă varia în funcție de mai multe aspecte. Din ce am testat eu, nu sunt chiar 10 metri, ci mai degrabă undeva în jurul a 6-7, deoarece dacă este mai mult începe să apară întârzieri puțin enervante. Tastatura wireless este compatibilă cu sistemele de operare Windows (de la Windows 7 în sus), Android (5.0 și mai recente) și Chrome OS.

Tastatura wireless Logitech K400 Plus fucționează cu 2 baterii tip AA, iar acestea au o durată de viață de până la 18 luni – potrivit producătorului, care spune că a testat-o în regim de utilizare normală, de două ore pe zi. Nu am reușit să consum bateriile, dar în cazul celor ca mine, care petrec chiar și 10 ore în unele zile la calculator lucrând, nu se poate obține o autonomie chiar atât de mare.

Materialele care stau la baza lui Logitech K400 Plus sunt unele „standard” (dacă pot spune asta) pentru gama de preț din care face parte. Nu sunt chiar unele dintre cele mai solide, iar din când în când tastatura mai „scârțâie” puțin. În ceea ce privește dimensiunile, ele sunt de 354,3 x 139,9 x 23,5 mm, fiind destul de compactă ținând cont de faptul că este prezent și un touchpad.

Logitech K400 Plus - review tastatură wireless

Cum mi s-a părut Logitech K400 Plus în săptămâna în care am folosit-o? Ei bine… mi s-a părut potrivită pentru utilizatorul obișnuit, care are nevoie de o tastatură wireless obișnuită și ieftină. În schimb pentru cei care petrec foarte mult timp la calculator, utilizând intensiv tastatura, aș spune că nu este chiar una dintre cele mai bune tastaturi. Da, Logitech K400 Plus este compactă și vine la pachet cu un touchpad (care răspunde bine la comenzi), dar mie personal mi s-a părut puțin greoaie, încetinindu-mă destul de mult în redactarea articolelor și materialelor.

Tastele sunt destul de silențioase, dar distanța dintre ele mi se pare că este puțin cam mică, pentru mine cel puțin, iar cursa la apăsare este una relativ ok. După cum spuneam, Logitech K400 Plus mă făcea să fiu mai puțin productiv, iar asta mă costa la timpul de lucru. Nu de puține ori apăsam din greșeală pe două taste în același timp. În mod normal îmi ia în jur de o oră să mă obișnuiesc complet cu o nouă tastatură, dar în cazul acesteia timpul aproape s-a triplat. Chiar și așa, tot nu pot spune că m-am acomodat pe deplin.

Deși am fost destul de acid la adresa tastaturii Logitech K400 Plus, pentru un utilizator obișnuit ea poate fi o alegere bună, în cazul în care prețul nu depășește 130 de lei. Legat de preț, precizez că el variază destul de mult, în funcție de magazine și de promoțiile derulate de acestea, fiind cuprins între 90 și 190 de lei.

Logitech K400 Plus Review

Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Ușurință apăsare taste
  • Raport calitate / preț
3.7

Concluzii

Logitech K400 Plus este o tastatură wireless potrivită în special pentru utilizatorul obișnuit, care vrea să se bucure mai ușor de funcțiile inteligente ale unui televizor Smart.

  • Add Your Comment