De ce se încarcă greu telefonul? Câteva motive și sfaturi care să te ajute să rezolvi această problemă

Am observat de ceva timp cum bateria telefonului meu, un LG G3, a început să se încarce din ce în ce mai greu. Bun, de fapt avea momente în care se încărca absolut normal, într-un timp scurt, exact așa cum trebuie, însă și momente în care după una sau chiar doua ore (când în mod normal bateria trebuia să fie complet încărcată) aceasta era încărcată doar cu 30-40%. E destul de enervant, mai ales dacă trebuie să pleci urgent undeva și ai nevoie ca smartphone-ul tău să fie, dacă nu complet încărcat, măcar suficient cât să îți ajungă un timp mai îndelungat, dar fără a aștepta ore bune după el.

De ce se încarcă greu telefonul? Sincer nu am stat să mă gândesc la motive, iar asta pentru că nu prea mi-a permis timpul, iar, după cum spuneam, erau doar câteva episoade în care telefonul se încărca extrem de greu. Rezolvarea am găsit-o complet întâmplător, în momentul în care am cumpărat cablul USB – microUSB A+ Charger, cel despre care am vorbit acum două săptămâni.

Eu inițial acel cablu USB – microUSB l-am luat pentru a avea unul în plus, pe care să îl folosesc în mașină mai ales (practic să îl las acolo, ca să nu îl car toată ziua după mine pe cel original). Însă pentru a-l testa l-am folosit de mai multe ori și ca înlocuitor al cablului original. Atunci am observat că telefonul meu se încarcă mult mai repede (practic la fel de repede ca în ziua în care l-am cumpărat – sub două ore pentru o baterie de 3000 mAh). Mi-am dat seama că principalul vinovat era cablul original, care a început să se resimtă după doi ani în care a tot fost folosit.

Deoarece în situația mea cu siguranță mai sunt și alte persoane, am zis să scriu acest articol, în care să răspund la o întrebare pusă destul de des: de ce se încarcă greu telefonul?

În foarte multe cazuri această problemă poate fi rezolvată prin înlocuirea cablului cu unul nou (de preferat să fie unul de calitate), iar asta pentru că el se uzează cel mai repede, ținând cont că toată ziua îl înfășurăm, îl luăm după noi și așa mai departe. De asemenea, recomand ca în cazul în care ți s-a stricat încărcătorul să apelezi la unul asemănător cu cel original, pentru a nu întâmpina astfel de probleme (evită folosirea unui încărcător prea slab, de sub 1A).

De ce se încarcă greu telefonul - cablu USB - microUSB

Un alt motiv poate fi și deteriorarea sau murdărirea conectorului USB. Ținând cont că avem smartphone-ul în permanență la noi, este complet normal ca trecerea timpului să ducă la acumularea de mizerie aici, pe care va trebui să o curățăm periodic, deoarece mufa de la încărcător nu va mai face contact cum trebuie. Nu cred că mai trebuie să spun că pentru curățare nu e recomandat să folosim obiecte metalice și / sau ascuțite.

Acumulatorul poate fi și el vinovat, așadar dacă treaba cu schimbatul cablului nu funcționează și nici curățarea portului microUSB / USB Type-C, va trebui să îți îndrepți atenția asupra lui. Bateriile au o anumită durată de viață, care se încheie în momentul în care este atinsă limita ciclurilor de încărcare.

De vină poate să fie și un update pe care l-am făcut sistemului de operare. În cazul în care știm că actualizarea a fost făcută recent, e bine ca mai întâi de toate să ne asigurăm că nu datorită ei a început să apară această problemă. Va trebui să face o reinstalare sau un downgrade în cazul în care se dovedește acest lucru. În cazuri mai rare, dar nu puțin probabile, o defecțiune hardware poate determina încărcare foarte lentă a telefonului (de exemplu poate s-a defectat un modul de încărcare).

Pe final mai menționez și că pentru pentru a reîncărca mai repede bateria telefonului tău nu trebuie să folosești portul USB al laptop-ului / calculatorului (poate dura mai mult așa, din cauză că nu dă suficient curent), să nu folosești intens telefonul în timpul încărcării și, dacă într-adevăr trebuie să îți reîncarci telefonul urgent, poți să îl treci în mod avion (deși asta nu e o soluție ideală, mai ales dacă știi că trebuie să primești un telefon important).

Sper că acest articol te-a ajutat să îți dai seama de ce se încarcă greu telefonul. Aștept în rubrica de comentarii păreri și întrebări, în cazul în care ele există.

    1. Ana 15 noiembrie 2019
    2. George 5 decembrie 2019
    3. GIORGIANA 12 martie 2021

    Add Your Comment