ASUS WT425 este un mouse wireless silențios, cu design ergonomic și foarte precis – REVIEW

În urmă cu câteva zile v-am povestit cum, fiind în căutarea unui mouse ieftin, am ales să îmi îndrept atenția către A+ Wired F5, pe care am dat doar 10 lei la vremea respectivă. Am fost mai mult decât mulțumit de achiziție, lucru pe care l-am evidențiat în review-ul pe care l-am scris pe blog. Astăzi o să vă vorbesc despre un alt mouse, de data aceasta fiind însă vorba de unul wireless, și anume de modelul ASUS WT425.

ASUS WT425 are un preț destul de accesibil, care în cea mai mare parte a timpului se învârte în jurul sumei de 69 de lei. Eu l-am cumpărat pentru a-l folosi cu cele două laptop-uri ale mele, iar în ultimul an pot spune că a reușit să își facă treaba mai mult decât bine. Ce păreri mi-am format în ultimele luni în care l-am folosit intens? Aflați citind în continuare acest review.

Mouse wireless ASUS WT425 – despre specificații

ASUS WT425 este un mouse optic wireless excelent pentru a fi folosit acasă, dar și la birou, performanțele sale fiind unele peste media categoriei de preț din care face parte. Acesta dispune de un senzor optic cu o rezoluție de până la 1600 DPI, lucru care va asigura un control fără întârzieri și o precizie ridicată. Aici merita precizat faptul că există un comutator chiar lângă rotiță, care are rolul de a ne ajuta să setăm rezoluția în funcție de nevoile noastre, fiind posibil să alegem între 1000 și 1600 DPI.

Mouse wireless ASUS WT425 REVIEW

Mouse-ul optic wireless ASUS WT425 este unul de tip plug and play, așadar după simpla conectare la portul USB acesta va putea fi folosit fără a mai fi nevoie de alte setări sau bătăi de cap. Nu cred că durează o secundă de la conectare până ce mouse-ul este „gata de acțiune”.

Construcție & design

Nu am nimic să îi reproșez la acest capitol. Țin să precizez că ASUS WT425 a fost construit special pentru dreptaci, iar design-ul este unul ergonomic și foarte confortabil. Eu îmi petrec zilnic foarte multe ore în fața calculatorului, iar uneori cam uit să mai iau pauze (știu, nu e deloc bine…). Pot spune că nu am simțit niciun disconfort în timpul acestor sesiuni lungi de lucru. ASUS WT425 este unul dintre puținele mouse-uri care mie îmi „pică” perfect în mână.

Mouse wireless ASUS WT425

ASUS WT425 vine cu 6 butoane și o rotiță. Pentru mine a contat destul de mult și acest aspect. Din moment ce îmi petrec mult timp la calculator și navigând pe internet, prezența butoanelor suplimentare îmi este de un real ajutor. Pot spune că mă folosesc din plin de ele. Aprecize faptul că toate butoanele au un răspuns bun și sunt silențioase, așadar nu îi vei deranja pe cei din jur, în cazul în care nu ești singur în încăpere.

Cum se descurcă senzorul optic?

Senzorul optic aflat în dotarea lui ASUS WT425 este unul care își face excelent treaba. Acesta funcționează fără probleme pe aproape orice tip de suprafață (l-am folosit fără mouse pad pe covor, lemn, pătură și inclusiv sticlă – aici performanțele nu au fost maxime, dar funcționa), iar distanța maximă față de laptop, din ce am testat, a fost de vreo 3 metri (peste deja încep să apară întârzieri destul de enervante).

Mouse optic ASUS WT425

Este prezentă chiar și o funcție de power management, care ne ajută să economisim energie. Mai exact, atunci când nu este folosit, senzorul se oprește, iar în acest fel bateria va rezista mai mult timp. Din punctul meu de vedere este un minus aici deoarece nu avem posibilitatea de a dezactiva această funcție, mai ales dacă mouse-ul este folosit pentru gaming. De ce? Pentru că riști ca această funcție să oprească mouse-ul chiar atunci când ai nevoie de o reacție rapidă.

Ce preț are ASUS WT425?

După cum am spus chiar la începutul acestui review, ASUS WT425 are un preț nu foarte ridicat, el învârtindu-se în jurul sumei de 65-69 de lei, în funcție de magazin și de ofertele derulate.

Mouse wireless ASUS WT425 REVIEW
Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Precizie
  • Silențios
  • Raport calitate / preț
4.7

Concluzii

ASUS WT425 este un mouse optic wireless pe care eu îl recomand, fiind precis, foarte confortabil chiar și atunci când îl folosim o perioadă lungă de timp, precum și datorită raportului calitate / preț oferit.

  • Add Your Comment