Parrot Minikit+ este, la fel ca Jabra Drive, un kit handsfree auto care are un preț decent, fiind potrivit pentru persoanele care petrec foarte mult timp la volan și au nevoie de o soluție pentru a vorbi la telefon fără a-și pune viața în pericol sau a lua o amendă. Am avut ocazia să mă folosesc de Parrot Minikit+ pe parcursul mai multor săptămâni, perioadă în care am și fost plecat destul de mult cu mașina, așadar am putut să îl testez cum trebuie. Părerile pe care mi le-am format pot fi citite în rândurile de mai jos.
Ce găsim în pachet și cum mi se pare design-ul?
O să încep exact așa cum v-am obișnuit în review-urile anterioare, adică vorbind despre ceea ce găsim în pachet și design-ul pe care dispozitivul îl are. Așadar, ce mai primim pe lângă Parrot Minikit+? În cutie se mai află, evident, manualul de utilizare, dar și cablul microUSB – USB, banda elastică (pentru a-l fixa pe parasolarul mașinii), o clemă și un adaptor auto USB pentru reîncărcarea sa în cazul în care ne lasă bateria (poate fi folosit și cu alte dispozitive compatibile, ceea ce e un plus, pentru că nu mai trebuie să cumpărăm separat unul – dacă totuși îți dorești, eu recomand iWalk Dolphin Duo 3.4, pe care îl folosesc în momentul de față).
Design-ul pot spune că este unul reușit, acesta fiind unul simplu și elegant. Materialele sunt unele de bună calitate, iar suprafața frontală mată ascunde difuzorul. Tot aici găsim și butoanele cu ajutorul cărora vom controla și accesa funcțiile lui Parrot Minikit+ (de exemplu folosind butonul rotativ vom putea naviga prin meniu).
Despre funcțiile și autonomia lui Parrot Minikit+
În ultima perioadă chiar și cele mai ieftine modele de kit-uri handsfree pentru mașini dispun de tehnologia Multipoint, cea care ne permite conectarea simultană la două dispozitive mobile. Este și cazul lui Parrot Minikit+, care vine însă cu un plus, și anume posibilitatea memorării a până la 10 telefoane sau alte dispozitive compatibile Bluetooth cu profil Bluetooth A2DP, AVRCP, PBAP.
Precizez că există integrat în kit un senzor de vibrații care va porni în mod automat Parrot Minikit+ atunci când ne urcăm în mașină. Tot în mod automat se va realiza și conectarea cu telefonul sau telefoanele noastre. Să nu uităm nici de prezența tehnologiei de anulare a zgomotului (de care însă nu pot spune că am fost foarte impresionat, chiar dacă se simte puțin că „lucrează”), a modului Ultra Low Power (care va face să reziste bateria în standby până la 6 luni) și a celui Text-to-Speech.
Împerecherea lui Parrot Minikit+ cu smartphone-ul nostru se realizează ușor și rapid, fiind necesară doar pornirea sa, selectarea lui din meniul telefonului și introducerea codului PIN, care este 0000. După ce s-a realizat împerecherea vom fi întrebați dacă dorim sincronizarea contactelor. Pentru gestionarea apelurilor putem să ne folosim de comenzile vocale, însă în ceea ce privește apelarea spunând numele contactului acuratețea, cel puțin în cazul meu, a fost undeva la 95%. Putem apela și apăsând pe butonul din centru și folosind butonul rotativ pentru a naviga prin meniu și agenda telefonului.
În ceea ce privește autonomia oferită de Parrot Minikit+ pot spune că ea este una decentă, fiind promise până la 12 ore de convorbiri telefonice fără a fi necesară reîncărcarea bateriei. Eu estimez că în medie e vorba de vreo 6-7 ore, dar depinde de mai mulți factori. În standby nu am putut testa, deci va trebui să îl credem pe cuvânt pe producător, care spune că datorita modului Ultra Low Power autonomia atinge 6 luni.
Despre calitatea convorbirilor
Ce părere am de calitatea convorbirilor folosind kit-ul auto Parrot Minikit+? Pot spune că una destul de bună, chiar dacă nu excelează la acest capitol. Difuzorul are o putere de 2 W, sunetul livrat de acesta fiind unul destul de clar și puternic. Vor începe însă să apară deformări atunci când setăm volumul la maxim, ceea ce nu prea vei face foarte des. I-am întrebat pe cei pe care i-am apelat dacă ei mă aud bine și mi-au spus că da, tot ceea ce spun este ușor de înțeles și nu sunt întreruperi.
Pe lângă folosirea lui Parrot Minikit+ pentru apeluri acesta este util și pentru a auzi mai bine indicațiile oferite de aplicațiile de navigare. Mai îl putem folosi și ca o boxă portabilă, însă trebuie ținut cont că nu ne vom bucura deloc de o audiție plăcută, acest kit nefiind creat pentru așa ceva.
Ce nu mi-a plăcut la Parrot Minikit+?
Sunt și câteva aspecte pe care eu personal nu le-am apreciat deloc. Cel mai mult m-a deranjat faptul că nu există posibilitatea de a schimba limba direct din meniu. Este nevoie deci să facem un update de software dacă, de exemplu, vrem să îl folosim într-o altă limbă decât cea care este deja setată. În cazul în care nu vrei să te complici trebuie să te asiguri că Parrot Minikit+ vine direct setat în limba engleză, dacă aceasta este limba cu care tu te descurci cel mai bine. În cazul meu kit-ul a venit instalat cu soft-ul în limba germană.
Ce preț are în magazinele de la noi Parrot Minikit+?
Prețul lui Parrot Minikit+ variază de la un magazin la altul, în funcție de ofertele derulate. De obicei vorbim de un preț cuprins între 199 și 249 de lei. Sunt de părere că atât timp cât prețul este sub 200 lei Parrot Minikit+ este o alternativă care merită luată în considerare, lucru pe care nu îl pot spune atunci când vorbim de un preț de 249 lei.
- eMAG – vezi aici preț actualizat
Note & Concluzii
Concluzii
Parrot Minikit+ este un kit handsfree auto care reușește să își facă treaba pentru care a fost construit. Sunt de părere că dacă e prins la ofertă (prețul să scadă sub 200 lei) reprezintă opțiune care merită luată în considerare.