Tu știai că există o platformă de joburi pentru persoanele cu dizabilități?

Astăzi am aflat de existența unei platforme de joburi pentru persoanele cu dizabilități, după ce am citit un articol scris de Cristian Florea. Mi se pare o idee foarte bună, mai ales că sunt destul de multe persoane cu dizabilități care își doresc să muncească, însă din diferite motive nu au reușit să își găsească un loc de muncă sau le-a fost frică să aplice pentru un job crezând că nu vor fi acceptate.

Din câte am observat sunt multe companii care au locuri de muncă disponibile pentru persoanele cu dizabilități, în mai multe orașe din țară (inclusiv Reșița). Acum toate acestea se pot găsi pe https://potlucra.eu/, o platformă care are rolul de a conecta companiile respective cu cei care sunt în căutarea unui job, totul realizându-se prin intermediul unui site care este ușor de folosit.

Trebuie să recunosc că nu știam de existența sa și se pare că nu sunt singurul. Este un semn că platforma, care încă este la început de drum, are nevoie de mai multă promovare. Sunt deja înscrise mai multe companii care au pus la dispoziție locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități, iar printre acestea se numără Decathlon (prima companie care a hotărât să se înscrie), Starbucks, McDonald’s, Auchan, Carrefour, Cora, Mega Image, Berăria H, Michelin și altele.

PotLucra.eu este un proiect al lui Radu Ștefan, cel care la 22 de ani și-a propus să ajute prin intermediul său oamenii cu dizabilități care își doresc să muncească. Proiectul a luat naștere în luna mai a anului 2017, iar în doar două luni de la lansare 13 companii s-au hotărât să facă parte din acesta, în prezent numărul lor depășind 50. Merită menționat că platforma este una gratuită atât pentru companii, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Trebuie să recunoaștem că România nu este o țară care să ajute foarte mult persoanele cu dizabilități atunci când vine vorba de găsirea unui loc de muncă. Ce-i drept, sunt oferite câteva avantaje companiilor, precum subvențiile pe care le primesc cele care nu sunt obligate prin lege să angajeze persoane cu handicap, însă implicarea statului se cam încheie aici.

După cum spuneam chiar la început, până azi nu am auzit de această platformă, deși a fost lansată în luna mai a anului trecut. Haideți să dăm vestea mai departe și să ajutăm cât mai multe persoane cu dizabilități și companii să afle de existența acesteia.

    1. Tavi 3 noiembrie 2018

    Add Your Comment