Remax CX-01 – review al unei camere auto cu preț accesibil, care filmează Full HD și are un design elegant

În urmă cu ceva timp, pe o perioadă de o săptămână, am avut ocazia să testez o cameră video auto de buget, care deși nu a livrat chiar unele dintre cele mai bune performanțe la capitolul filmare trafic (mai ales pe timp de noapte), raportându-mă la prețul pe care îl are pot spune că am fost relativ mulțumit de aceasta. Este vorba de camera video auto Remax CX-01, cea despre care vom vorbi mai multe în acest review.

După cum am spus și atunci când am scris review-ul boxei bluetooth Remax RB-M3, de-a lungul timpului am folosit destul de multe produse ale celor de la Remax, iar de fiecare dată am fost mulțumit de raportul preț / calitate oferit de acestea. Este și cazul camerei video Remax CX-01, la adresa căreia nu am chiar foarte multe reproșuri. Haideți să vedem împreună ce impresii a reușit să îmi lase.

Ce găsim în cutie, pe lângă camera auto Remax CX-01?

Așa cum v-am obișnuit, încep prin a face o scurtă prezentare a ceea ce se află în cutia produsului. Avem parte de o cutie de dimensiuni mai mari, în care se află alte cutii mai mici și care au rolul de a „adăposti” diferitele accesorii cu care vine la pachet camera Remax CX-01. Avem la dispoziție tot ce ne trebuie pentru a ne putea folosi la maxim de acest produs.

Remax CX-01 - unboxing

Remax CX-01 - ce găsim în cutie

Mai exact, în pachet alături de Remax CX-01 mai găsim suportul pentru parbriz (care este unul rezistent, cu șanse mici de a se desprinde chiar și în cazul drumurilor de la noi), un încărcător auto (acesta vine cu două ieșiri USB, una având 2.1 A, în timp ce a doua ieșire are 1.0 A – așadar înlocuiește cu succes un accesoriu precum iWalk Dolphin Duo 3.4) și un cablu microUSB – USB cu o lungime mai mult decât generoasă (aproximativ trei metri).

Despre specificațiile oferite de Remax CX-01

Primul lucru pe care îl vei observa la Remax CX-01 este display-ul acestuia, care e un LCD cu diagonala de 2.7 inch și care afișează imagini la o rezoluție de 960 x 240 pixeli. Pentru categoria din care face parte este mai mult decât suficient, deoarece îți permite să vezi bine ceea ce filmezi, precum și să te uiți la filmările realizate, în cazul în care ai nevoie de acest lucru. Nu am simțit nevoia de o rezoluție mai mare de atât.

Remax CX-01

După cum se poate observa în imagini, obiectivul iese destul de mult în afară (consider că se putea face ceva în privința asta). Avem parte de un unghi de captură larg (mai exact de 170 de grade), iar filmarea se realizează în format .AVI, la rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli), HD (1280 x 720 pixeli) și 480p (854 x 480 pixeli). În ceea ce privește numărul de cadre pe secundă, acesta este de 30 fps dacă optăm pentru filmarea la rezoluție Full HD, respectiv de 120 fps la filmarea la rezoluție HD (1280 x 720 pixeli).

Pe lista cu specificații se mai adaugă posibilitatea de a folosi un card microSD de până la 32 GB, prezența unei baterii de 500 mAh (autonomia nu este una foarte mare, dar prezența bateriei este de ajutor atunci când folosim camera video auto în funcția Park Mode), precum și oferirea posibilității de a face fotografii la o rezoluție maximă de 12 Megapixeli (calitatea fotografiilor însă nu este deloc una grozavă). Porturile puse la dispoziție sunt microUSB și HDMI.

Despre design, funcțiile oferite și montarea pe parbriz

Din punct de vedere al design-ului Remax CX-01 este o cameră video auto care arată excelent. Nu lasă deloc să se vadă prețul mic pe care îl are, iar construcția este și ea una solidă. Desigur, acest lucru poate reprezenta și un neajuns, deoarece dacă o lăsăm la vedere sunt șanse să fie considerată un bun de preț și să crească riscurile de a-ți fi spartă mașina. Dimensiunile camerei sunt compacte, pe partea lateral stângă găsim un microfon, pe partea din față un difuzor, iar pe partea din dreapta se află portul HDMI, portul microUSB și slotul pentru un card microSD.

Remax CX-01

Funcțiile pe care ni le pune la dispoziție camera video auto Remax CX-01 sunt destul de multe. Avem posibilitatea de a opta ca înregistrările video să se realizeze la rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli), HD (1280 x 720 pixeli) și 480p (854 x 480 pixeli), precum și de a alege ca filmarea să se realizeze în buclă, de 3, 5 și 10 minute sau să filmeze până ce întregul spațiu pus la dispoziție de cardul microSD este ocupat. Este prezentă și funcția Park Mode, cu ajutorul căreia putem afla mult mai ușor cine ne-a lovit mașina în parcare, iar asta pentru că Remax CX-01 va începe să filmeze automat atunci când „simte” că există mișcare în jurul mașinii).

Remax CX-01 - alegere rezoluție

În ceea ce privește montarea pe parbriz, apreciez faptul că ea se face foarte ușor. Montura din partea de sus a camerei (care are rolul de a fixa camera pe suport) este una foarte rezistentă, iar acest lucru poate fi spus și despre ventuză. Sunt așadar foarte mici șansele ca aceasta să se desprindă și să cadă. Un alt lucru pe care îl apreciez este lungimea pe care o are cablul de alimentare. Asta pentru că el este foarte lung, ceea ce ne permite să îl ascundem mult mai ușor, astfel încât să nu deranjeze din punct de vedere vizual.

Cum filmează Remax CX-01? Calitatea video este bună?

Pot spune că am fost mulțumit de calitatea video oferită de Remax CX-01, deși nu prea se ridică la nivelul altor modele de pe piață. Chiar și așa, judecând după prețul mai accesibil pe care îl are… e destul de bine. Am două nemulțumiri aici. Prima este legată de faptul că rezoluție Full HD pare mai degrabă una HD (deci tind să cred că se ajunge la o filmare 1080p din soft, nu datorita senzorului din dotare), iar a doua este legată de calitatea filmării pe timp de noapte. Practic noaptea Remax CX-01 este o cameră video destul de inutilă.

Vouă cum vi se pare că filmează Remax CX-01? Am pus mai sus o scurtă plimbare prin oraș cu mașina. Pot spune că, într-un fel, vremea a fost de partea mea, deoarece nu am avut parte chiar de cele mai bune condiții meteorologice. Așadar testul este unul destul de relevant, în opinia mea.

Ce preț are Remax CX-01 în România?

Atunci când am testat camera Remax CX-01 aceasta în România un preț de aproximativ 230 – 259 de lei. În prezent nu am reușit să o mai găsesc în oferta vreunui magazin online de la noi

Remax CX-01 - cameră video auto ieftină

Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Calitate filmare
  • Montare parbriz
  • Raport calitate / preț
4

Concluzii

Deși Remax CX-01 este o cameră video auto bună pentru prețul pe care îl are, în momentul de față nu o mai recomand. Între timp au apărut pe piață alternative mai bune.

  • Add Your Comment