Remax RB-M3 este o boxă portabilă cu bluetooth de care mă folosesc zilnic – REVIEW

Astăzi am hotărât să vă vorbesc puțin despre Remax RB-M3, o boxă portabilă cu bluetooth pe care o am deja de mai bine de un an și de care încă mă folosesc zilnic. Sunt de părere că e una dintre boxele bluetooth care oferă cel mai bun raport calitate / preț. E destul de accesibilă din punct de vedere al prețului, însă calitate oferită atunci când vine vorba de redarea sunetelor nu lasă să se vadă acest lucru. Dar haideți să vedem mai multe împreună în acest nou review.

Încep prin a spune că am mai avut tangențe de multe ori cu produsele celor de la Remax, iar până acum ele au reușit să îmi lase o impresie plăcută (chiar dacă nu foarte multă lume a auzit de ei). Am fost mereu plăcut surprins de produsele acestora și sper ca pe viitor să nu îmi fie schimbată această părere (de exemplu tot de la ei am și bateria externă Remax Proda E5, despre care am scris un review în urmă cu câteva luni).

Ce găsim în cutie, pe lângă boxa Remax RB-M3?

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost cutia în care vine boxa bluetooth. De ce? Pentru că este una foarte rezistentă, reușind chiar să mă păcălească puțin în ceea ce privește materialul din care este construită. Nu prea avem de ce să ne facem griji, așadar, atunci când vine vorba de serviciile de curierat de la noi, dacă o comandăm online. Lăsând la o parte cutia, precizez că în ea, pe lângă boxa Remax RB-M3, mai găsim un cablu de încărcare microUSB – USB (nu vine și cu încărcător, putând fi folosit cel al telefonului nostru), cablul audio de 3.5 mm și manualul de instrucțiuni.

Remax RB-M3 cutie

Despre design și specificații

Îmi place cum arată Remax RB-M3. Nu prea ne lasă să ne dăm seama că vorbim, totuși, de o boxă bluetooth accesibilă ca preț. Asta pentru că avem parte de o construcție solidă, din aluminiu, iar culorile sunt plăcute la vedere (avem de ales între gri, argintiu, auriu și roșu). Am avut ocazia să îl văd în toate variantele de culoare, iar în opinia mea cel mai bine arată pe argintiu. Dimensiunile boxei sunt de 135 x 40 x 38 mm, iar aceasta cântărește în jur de 150 de grame. Remax RB-M3 e destul de compactă, iar eu personal o găsesc foarte ușor de transportat.

Trebuie să trecem în revistă și câteva lucruri legate de specificații, nu-i așa? Remax RB-M3 este o boxă bluetooth care vine echipată cu două difuzoare stereo, fiecare având o putere de 3 W. Pe lângă conectarea prin intermediul Bluetooth-ului, avem la dispoziție și posibilitatea de a folosi cablul audio de 3.5 mm – de precizat că indiferent de modalitatea aleasă, calitatea și puterea sunetului livrat vor fi în linii mari neschimbate.

Remax RB-M3 Review boxă bluetooth portabilă

Avem la dispoziție și un control foarte ușor al boxei, prin intermediul butoanelor care sunt amplasate în partea lateral stânga. După cum se poate observa în imagine, avem butoane care ne permit să reglăm volumul, să schimbăm melodia sau să pornim și să oprim boxa bluetooth (lucru care se face cu ajutorul butonului multifuncțional). Butonul multifuncțional este cel care ne permite chiar să răspundem la un apel sau să îl respingem (da, putem vorbi fără probleme la telefon sau prin intermediul rețelelor sociale, deoarece Remax RB-M3 vine echipată chiar și cu un microfon, care se descurcă binișor, pot spune).

Portul microUSB (pentru încărcare) și jack-ul de 3.5 mm se află tot aici, pe partea lateral stânga a lui Remax RB-M3, doar că ele sunt sunt „ascunse” (îmi place asta, deoarece nu îi afectează deloc design-ul). Nu trebuie să îți faci griji nici în ceea ce privește suprafețele pe care vei pune boxa, iar asta pentru că sunt prezente două benzi de cauciuc la baza sa, care nu o vor lăsa să alunece de pe unele suprafețe.

Despre calitatea sunetului și autonomia bateriei

Ținând cont de prețul pe care eu l-am plătit pentru Remax RB-M3, pot spune că sunt mai mult decât mulțumit de calitatea sunetului livrat de cele două difuzoare stereo de 3 W. Asta pentru că sunetul este unul bogat în detalii, clar și suficient de puternic pentru a te putea bucura de muzica pe care tu o asculți, dar și pentru a avea parte de o experiență audio îmbunătățită atunci când vizionezi un film pe laptop sau tabletă. De precizat că dacă o să ne conectăm la boxă prin intermediul jack-ului de 3.5 mm atunci sunetul livrat este puțin mai puternic, dar nu cu mult. Nu avem deci diferențe mari între conexiunea bluetooth și cea folosind cablul auxiliar.

Remax RB-M3 Review boxă bluetooth portabilă

Autonomia pe care o poate oferi Remax RB-M3 este una mai mult decât suficientă. În condițiile în care ascult destul de des muzică, bateria trebuie să o reîncarc de cel mult două ori pe săptămână. Făcând un calcul rapid îmi rezultă o autonomie de până la 7 ore în redare audio continuă prin bluetooth (în condițiile în care producătorul spune că ea este de până la 5 ore).

Cum „împerechem” boxa Remax RB-M3 cu dispozitivele noastre bluetooth?

Modul de împerechere al boxei Remax RB-M3 cu dispozitivele noastre bluetooth este unul foarte ușor. Tot ce trebuie să facem este să ne asigurăm că bluetooth-ul este pornit pe acestea, precum și vizibil, după care vom ține apăsat pe butonul multifuncțional în jur de 5 secunde (până ce se va auzi un semnal sonor care va anunța că împerecherea s-a realizat cu succes). După aceea, ori de câte ori boxa va intra în raza dispozitivului, dacă ea este pornită, se va conecta automat la el.

Mai țin să precizez un lucru – din neatenție este foarte ușor să schimbi limba din engleză în chineză. Chiar am avut un cititor pe site-ul meu despre tehnologie care m-a întrebat cum trece înapoi la  limba engleză, deoarece nu reușește să îi dea de cap. Pentru a schimba limba boxei trebuie ținut apăsat pe butonul multifuncțional până în momentul în care auzi primul bip, după care îi dai drumul.

Ce preț are Remax RB-M3?

Boxa portabilă bluetooth Remax RB-M3 are în România un preț cuprins între 100 și 150 de lei, în funcție de magazinul de unde alegem să o cumpărăm.

Note & Concluzii
  • Design & construcție
  • Calitate sunet
  • Autonomie
  • Raport calitate / preț
4.3

Concluzii

Remax RB-M3 este o boxă bluetooth portabilă care arată bine și reușește să își facă treaba foarte bine, calitatea sunetului livrat fiind una ridicată. Personal o recomand, mai ales datorită raportului calitate / preț oferit.

  • Add Your Comment