Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus – informații utile despre noile smartphone-uri Samsung și de unde pot fi comandate

Lansate deja de două săptămâni, noile smartphone-uri ale companiei sud-coreene nu au întârziat să apară și în oferta de telefoane mobile a magazinelor de la noi, respectiv a operatorilor telecom, interesul pentru Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus fiind, din câte se pare, unul destul de ridicat. În acest articol voi încerca să ofer câteva informații utile despre acestea, legate nu doar de specificații, ci mai ales de noutățile pe care le-au adus și prețurile practicate în România.

Ce noutăți aduc noile Samsung Galaxy S8 și S8 Plus?

Încep prin a spune că Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus sunt primele smartphone-uri care au primit certificare UHD Alliance Mobile HDR Premium. Ce înseamnă acest lucru? Faptul că este atestată capacitatea noilor terminale ale companiei de a reda în mod nativ conținut HDR (imagini și video). De asemenea, este adoptat așa-zisul Infinity Display, marginile fiind unele foarte subțiri, iar acest lucru oferă telefoanelor un excelent raport display / corp.

Samsung Galaxy S8 și S8 Plus pot fi folosite de asemenea ca un PC, lucru posibil datorită dock-ului DeX (Desktop Experience), care ne permite să conectăm telefonul la un monitor și să lucrăm de pe acesta, experiența fiind una asemănătoare cu cea oferită de calculator, mai ales datorită faptului că avem posibilitatea de a conecta un mouse și o tastatură. Dock-ul Samsung DeX vine cu două porturi USB 2.0, un port HDMI, port USB Type-C (pentru încărcare) și port LAN Ethernet (viteză de până la 100 Mbps).

Samsung Galaxy S8 & Galaxy S8 Plus

Pe lista cu noutăți mai adăugăm și asistentul BixbyAI, cel care ne promite o experiență de utilizare mult mai personalizată, noi putând interacționa cu acesta fie prin intermediul vocii, fie prin intermediul textului și a touch-ului (practic ne învață „obiceiurile” și ne oferă o utilizare mult mai intuitivă și rapidă – cel puțin pe hârtie). Merită menționat și faptul că la pachet vom primi căștile in-ear AKG Harman, cele care pot oferi un sunet de calitate (valoarea lor este estimată la 99 de dolari). Da, jack-ul de 3.5 mm este la locul lui, nu s-a renunțat la el. 🙂

Câteva cuvinte despre specificațiile noilor smartphone-uri Samsung

Din punct de vedere al specificațiilor între Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus nu sunt foarte mari diferențe la capitolul hardware. Primul este construit în jurul unui display Super AMOLED cu diagonala de 5.8 inch (rezoluție Quad HD+ de 2960 x 1440 pixeli și 570 ppi densitatea pixelilor), în timp ce S8 Plus vine cu un display Super AMOLED Quad HD+ care măsoară 6.2 inch în diagonală și oferă o densitate a pixelilor de 529 ppi. Pentru protecție s-a optat pentru sticla Corning Gorilla Glass 5.

Avem parte de două configurații hardware atunci când vine vorba de chipset-ul integrat, în funcție de zona în care Samsung Galaxy S8 și S8 Plus vor fi comercializate. În România, deoarece aceasta este țara care ne interesează pe noi, Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus au performanțele asigurate de un chipset Exynos 8895 cu procesor de tip octa-core (4 x Exynos M2 la 2.3 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.7 GHz), alături de un accelerator grafic Mali-G71MP20. Pe lista cu specificații mai adăugăm 4 GB RAM (LPDDR4) și 64 GB spațiu de stocare (UFS 2.1), alături de slotul pentru un card microSD de până la 256 GB.

Samsung Galaxy S8 & Galaxy S8 Plus

Sistemul de operare rulat de noile smartphone-uri este Android 7.0 Nougat, iar bateriile au capacitatea de 3.000 mAh (Galaxy S8), respectiv 3.500 mAh (Galaxy S8 Plus). În ambele cazuri avem încărcare wireless și tehnologia de încărcare rapidă integrate. Pe partea de conectivitate întâlnim 4G LTE Cat. 16, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), Bluetooth 5.0, NFC, port USB Type-C și jack de 3.5 mm, iar pentru localizare vine cu GPS, Galileo, Glonass și BeiDou. Avem și suport dual-SIM de tip hibrid (nano + nano / microSD).

Camere foto

Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus sunt echipate cu o cameră foto principală Dual Pixel de 12 Megapixeli. Senzorul este un Sony IMX260 Exmor RS cu dimensiunea pixelului de 1.4 µm, iar diafragma are o deschidere de f/1.7. Aici opțiunile mai includ blițul dual LED, autofocus cu detecție de fază, OIS (stabilizare optică a imaginii), mod Pro și un zoom digital maxim de 8x. Filmarea se poate realiza la rezoluție 4K cu 30 de cadre pe secundă, la 1080p cu 30 / 60 fps, sau la 720p cu 30 fps. În cel din urmă caz putem filma și slow motion, cu 240 fps.

Samsung Galaxy S8 & Galaxy S8 Plus - camere foto

Pe partea frontală a celor două telefoane întâlnim o cameră foto de 8 Megapixeli, numai bună pentru fotografii de tip selfie și apeluri video. Aici avem parte de un senzor de 1/3.6″, o deschidere a diafragmei de f/1.7, o dimensiune a pixelului de 1.22 microni și lentile wide-angle de 80 de grade.

Securitate & alte caracteristici

Pentru o mai bună securitate a datelor avem la dispoziție un senzor de amprentă (acesta a fost mutat pe partea din spate a telefonului, lângă camera foto – s-a renunțat așadar la butonul fizic frontal) și un scanner pentru iris. Sunt prezente și posibilităție de deblocare a smartphone-ului deja clasice, și anume cele folosind o parolă, un anumit model, cod PIN sau recunoașterea facială.

Samsung Galaxy S8 & Galaxy S8 Plus - Securitate

Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus sunt niște smartphone-uri rezistente la apă și praf, ele beneficiind de certificare IP68, iar variantele de culoare în care noile vârfuri de gamă ale companiei sunt disponibile sunt: Orchid Gray, Midnight Black, Arctic Silver, Coral Blue și Maple Gold. Galaxy S8 are dimensiuni de 148.9 x 68.1 x 8.0 mm și cântărește 152 de grame, iar Galaxy S8 Plus are dimensiuni de 159.5 x 73.4 x 8.1 mm și cântărește 173 de grame.

Ce preț au Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus în România?

În România noile vârfuri de gamă Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus sunt deja disponibile, în oferta mai multor magazine online de la noi și la operatorii telecom, prețurile fiind de 3.499 de lei pentru Galaxy S8, respectiv 3.899 lei pentru modelul Galaxy S8 Plus.

  • Add Your Comment