Shinecon 3D VR – citește în review ce impresii mi-au lăsat acești ochelari de realitate virtuală

Nu pot să spun că mă dau în vânt după realitatea virtuală (iar asta poate și pentru că nu există un conținut foarte dezvoltat sau ușor de găsit), dar acest lucru nu m-a oprit să testez mai mulți ochelari VR, cu care m-am jucat destul de mult în ultima perioadă. În review-ul de față o să vă vorbesc despre Shinecon 3D VR, aceștia fiind niște ochelari de realitate virtuală care au un preț destul de accesibil (dar nu sunt cei mai ieftini – am văzut la prețuri și mai mici de atât).

Shinecon 3D VR sunt potriviți pentru smartphone-urile care au diagonala de 3.5 și până la 6 inch (dimensiunile maxime pot fi de 154 mm în lungime și 82 mm în lățime), iar eu i-am folosit cu un telefon LG G3, care are ecranul de 5.5 inch. Mi-a fost destul de ușor să introduc telefonul în acești ochelari VR, dar ceva îmi spune că va fi puțin mai greu atunci când vorbim de modelele care au ecranul de 6 inch (depinde și cât de bun este raportul ecran / corp pe care îl oferă aceste telefoane). Mai trebuie menționat că smartphone-ul trebuie neapărat să dispună de un senzor giroscop astfel încât să ne putem bucura la maxim de experiența oferită de realitatea virtuală.

Shinecon 3D VR - smartphone-uri compatibile

În pachet am găsit doar ochelarii VR, instrucțiunile de folosire și un șervețel din microfibră pentru curățarea lentilelor. Construcția este una din plastic, iar mie îmi place că sunt destul de confortabili în timpul folosirii, datorită materialului moale care imită pielea pentru zona cu care noi intrăm în contact, dar și pentru că nu sunt foarte grei (mie cel puțin nu mi s-au părut). Chiar dacă îi foloseam pentru mai mult de 20-30 de minute nu simțeam deloc că mi-ar obosi capul sau că m-ar lua o durere de ochi (deși port ochelari de vedere).

Cât de ușor poți instala telefonul în Shinecon 3D VR?

Instalarea telefonului se realizează, după cum spuneam, destul de ușor, iar mie mi s-a părut că oferă destul de multă siguranță pentru acesta. Închiderea compartimentului este una magnetică, iar pentru că în cele mai multe cazuri telefonul se poate încălzi foarte tare atunci când îl folosim pentru a rula video și aplicații dedicate realității virtuale capacul frontal este detașabil, astfel încât să se poată realiza o răcire optimă în timpul utilizării (al meu LG G3 după 30 de minute a început să cam… frigă).

Shinecon 3D VR - material moale și confortabil

Distanța dintre telefon și lentile este reglabilă, acest lucru fiind ideal în special pentru persoanele care poartă ochelari de vedere, iar reglabilă este și focalizarea, respectiv distanța dintre lentile. Sunt prezente și niște decupaje laterale pentru a avea acces la porturile telefonului (de exemplu pentru a ne folosi și de niște căști, astfel încât experiența să fie una completă).

Nu sunt toate bune și frumoase, iar asta pentru că eu am resimțit destul de mult lipsa unui „buton de acțiune”, care să îmi permită să interacționez cu telefonul, așadar cu conținutul redat. Dacă în ceea ce privește clipurile video asta nu reprezintă o problemă foarte mare, atunci când vine vorba de jocuri lucrurile se schimbă radical. Da, este posibilă achiziționarea separată a unei telecomenzi bluetooth, dar parcă aș fi apreciat să fi fost inclusă în pachet.

La ce preț putem cumpăra Shinecon 3D VR?

Ochelarii pentru realitate virtuală Shinecon 3D VR sunt disponibili și în oferta mai multor magazine online din România, iar prețul acestora este unul care se învârte în jurul sumei de 130 de lei. Deși sunt accesibili, consider că prețul ar fi putut să fie puțin mai mic.

Note & Concluzii
  • Construcție & design
  • Confortabili
  • Raport calitate / preț
3.7

Concluzii

Per total am fost mulțumit de experiența avută cu ochelarii de realitate virtuală Shinecon 3D VR, dar consider că ar fi fost loc de mai bine de atât.

  • Add Your Comment