Xiaomi Mi A1 – un smartphone interesant din programul Android One, pe canal oficial și în România

Nu cu multe zile în urmă cei de la Xiaomi au lansat un nou smartphone, de data aceasta fiind vorba de un model care face parte din programul Android One, fiind creat în parteneriat cu Google și venind cu varianta stock a sistemului de operare Android, urmând a primi rapid actualizări la noile versiuni ale acestuia. Marele avantaj este acela că nu vom avea aplicații inutile preinstalate, iar sistemul de operare este „curat”. Potrivit celor de la Xiaomi, singurele aplicații ale acestora cu care vine telefonul sunt Mi Camera, Mi Remote și Mi Store.

De ce consider Xiaomi Mi A1 ca fiind unul dintre smartphone-urile atractive lansate în ultima perioadă? În primul rând pentru că vine cu Android în stadiu nativ, iar acest lucru înseamnă că nu vom avea parte de aplicații inutile preinstalate, iar sistemul de operare se va mișca foarte bine. În al doilea rând pentru că noul smartphone al companiei va fi comercializat și în România pe canal oficial. Bineînțeles nu trebuie să uităm nici de faptul că oferă un excelent raport preț / specificații, reușind să iasă în evidență mult din acest punct de vedere.

Cu ce ansamblu hardware vine Xiaomi Mi A1?

Xiaomi Mi A1 este construit în jurul unui display LTPS cu diagonala de 5.5 inch, acesta afișând imagini la o rezoluție Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, rezultând așadar o densitate a pixelilor de 403 ppi. Sub „capotă” găsim un procesor Snapdragon 625 de la Qualcomm, cu opt nuclee, fiind tactat la 2.0 GHz. Alături de acesta mai este prezent acceleratorul grafic Adreno 506, iar memoria RAM este de 4 GB. Avem parte de un spațiu de stocare de 64 GB (eMMC 5.0), precum și de posibilitatea extinderii acestuia cu până la 128 GB folosind un card microSD.

Xiaomi Mi A1

În online au început deja să își facă apariția mai multe review-uri ale lui Xiaomi Mi A1, iar majoritatea sunt unele favorabile. De exemplu, cei de la androidcentral.com ne spun că noul smartphone al companiei este unul care rulează excelent, ansamblul hardware fiind unul potent. Navigarea prin sistemul de operare se realizează fluid, fără a exista lag sau încetiniri. Display-ul este și el unul care oferă imagini de calitate, culorile fiind bine reprezentate, iar unghiurile de vizibilitate destul de largi.

Foto & Video

Xiaomi Mi A1 este un smartphone care vine echipat cu o cameră foto duală. Aceasta este compusă dintr-un senzor principal de 12 Megapixeli cu lentile wide-angle (care are o deschidere a diafragmei de f/2.2 și o dimensiune a pixelului de 1.25μm) și un senzor secundar de 12 Megapixeli cu lentile telephoto (deschidere f/2.6, 1.0μm dimensiunea pixelului și 50 mm dimensiunea focală). Pe lista cu caracteristici mai se adaugă autofocusul cu detecție de fază (PDAF), un zoom optic de 2x, blițul dual-tone LED, precum și funcțiile HDR, panorama și fotografiere în rafală.

Xiaomi Mi A1 - cameră foto duală

Avem de asemenea posibilitatea de a filma la rezoluție 4K cu 30 de cadre pe secundă, precum și slow motion, cu 120 de cadre pe secundă la rezoluție 720p. Din câte am putut observa din review-urile apărute pe internet, Xiaomi Mi A1 este un smartphone care are în dotarea sa o cameră foto care se descurcă mai mult decât decent, iar asta nu doar atunci când avem parte de condiții de luminozitate bune. Lucrurile tind să se schimbe însă atunci când fotografiem noaptea sau când luminozitatea este într-adevăr una foarte scăzută, fotografiile având tendința să fie destul de „zgomotoase”.

Nu au fost uitați nici amatorii de fotografii de tip selfie, acestora fiindu-le pusă la dispoziție o cameră foto frontală de 5 Megapixeli, care are o deschidere a diafragmei de f/2.0, o dimensiunea a pixelului de 1.12μm și nelipsita aplicație de înfrumusețare. După spusele celor care au putut testa deja smartphone-ul Xiaomi Mi A1 și ai-au făcut un review aflăm că aceasta se descurcă și ea destul de decent, chiar dacă nu excelează la un capitol anume.

Conectivitate, software & baterie

Xiaomi Mi A1 ne pune la dispoziție toate opțiunile de conectivitate de care avem nevoie. Mai exact, pe listă se află conectivitatea 4G cu sport VoLTE, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac (2.4GHz / 5GHz), Bluetooth 4.2, suport dual-SIM de tip hibrid (adică al doilea slot poate găzdui alternativ cea de-a doua cartelă SIM sau un card microSD), GPS / A-GPS / GLONASS / Beidou, un jack audio de 3.5 mm și un port USB Type-C. Nu lipsesc de pe listă nici senzorul infraroșu și senzorul de amprentă. Bateria cu care este echipat Xiaomi Mi A1 are capacitatea de 3.080 mAh, iar potrivit companiei rezistă o zi întreagă de utilizare medie.

Xiaomi Mi A1 - senzor de amprentă

Un punct de atracție al lui Xiaomi Mi A1 este și faptul că acesta face parte din programul Android One, telefonul fiind așadar creat în parteneriat cu Google. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Faptul că avem parte de un sistem de operare în stadiu nativ, fără aplicații inutile. Vom avea parte și de actualizări ale sistemului de operare pentru o perioadă mai lungă de timp. În acest moment Xiaomi Mi A1 vine cu sistemul de operare Android 7.1.2 Nougat, urmând a primi update la Android 8.0 Oreo.

Ce pret are în România Xiaomi Mi A1?

Din câte am observat, în momentul de față Xiaomi Mi A1 este deja disponibil și în România, acesta având un preț de 1.296 lei (în momentul scrierii acestui articol). Dacă doriți să comandați telefonul de la retailerii asiatici, atunci aflați că Xiaomi Mi A1 are un preț de 217 dolari (aprox. 850 lei) în oferta celor de la GeekBuying, respectiv de 275 dolari (aprox. 1.075 lei) la GearBest.

Xiaomi Mi A1
  • Add Your Comment