Xiaomi Mi Band 3 a fost lansată relativ recent, noua brățară inteligentă / fitness a companiei chineze reușind să continue succesul avut de predecesorul său, aceasta aducând la pachet câteva îmbunătățiri, fără a crește însă prețul. Îmbunătățirile nu sunt unele „revoluționare”, dar sunt binevenite, după cum vom putea vedea în rândurile următoare.
În prezent eu am o brățară fitness Xiaomi Mi Band 2 (al cărei review îl voi publica zilele viitoare) și sunt mai mult decât mulțumit de ea. Îmi place să îmi monitorizez zilnic activitatea fizică și să mă uit peste statistici detaliate legate de numărul de pași făcuți, distanța parcursă, caloriile arse, numărul de bătăi ale inimii sau cât de bine am dormit. După cum se poate observa sunt un fan al brățărilor fitness – asta poate și pentru că fac sport destul de des, iar folosirea telefonului pentru astfel de statistici nu îmi surâde foarte mult (am impresia că mai mult mă încurcă, mai ales atunci când vine vorba de alergat).
Ce are de oferit Xiaomi Mi Band 3?
Un ecran OLED cu diagonala de 0,78 inch și o rezoluție 128 x 80 pixeli, așadar mai mare decât în cazul generației anterioare, unde aveam parte de un ecran de 0,42 inch. Display-ul mai mare permite afișarea mai multor caractere, așadar vom putea acum accesa mai multe informații utile direct de pe acesta, fără a mai fi nevoiți să pornim aplicația instalată în telefon (de exemplu acum putem citi de pe brățara fitness SMS-urile și mesajele primite pe Facebook sau WhatsApp, precum și numele celui care ne apelează).
Display-ul este unul rezistent la zgârieturi și tratat oleofobic, astfel încât să nu se strângă foarte multe amprente (din experiență vă spun că tot se vor aduna), iar noua brățară fitness beneficiază și de certificare 5ATM – adică rezistă la scufundări în apă de până la 50 de metri, fiind ideală pentru amatorii de „bălăceală”. La fel ca în cazul modelului precedent avem un buton de tip touch control poziționat în partea de jos.
Xiaomi Mi Band 3 este foarte ușoară, cântărind doar 20 de grame (cureaua fiind și ea luată în calcul), iar bateria are capacitatea de 110 mAh, aceasta putând oferi o autonomie de până la 20 de zile. Pe lista cu specificații mai adaugăm conectivitatea Bluetooth 4.2 LE și NFC (opțional).
Ce putem monitoriza cu ajutorul brățării inteligente? După cum am spus și la început, Xiaomi Mi Band 3 ne permite să aflăm statistici detaliate despre numărul de pași, distanța parcursă, caloriile arse și numărul de bătăi ale inimii. Putem de asemenea monitoriza somnul, astfel încât să știm cât de bine am dormit (din câte am observat eu, informațiile oferite sunt unele destul de exacte) și seta alerte care să ne ajute să combatem sedentarismul (practic brățara va începe să vibreze atunci când stăm jos pentru o perioadă mai lungă de timp). Display-ul mai afișează ora și starea vremii, iar printre altele ne oferă informații în timp real atunci când alergăm, mergem cu bicicleta, ne plimbăm sau facem alte activități.
1 milion de unități vândute în doar 17 zile
Fondatorul Xiaomi, Lei Jun, a anunțat prin intermediul Weibo că în doar 17 zile de la lansare au fost vândute un milion de unități. Dacă luăm în considerare nișa putem spune că este chiar un record pentru un astfel de gadget. Se poate observa așadar cum prețul, raportat la specificații, poate avea o influență majoră asupra succesului unui produs.
Ce preț are?
Deși oficial este disponibilă pentru moment doar în China, Xiaomi Mi Band 3 poate fi comandată de oricine își dorește un astfel de gadget pentru monitorizarea activității fizice. Ce preț are? Aproximativ 26 de dolari pentru versiunea standard, în timp ce pentru versiunea cu NFC (care ne permite să facem și plăți) avem de plătit aproximativ 31 de dolari.