ZTE Blade A601 Review – câteva păreri formate în urma folosirii acestui smartphone de buget

Astăzi o să vă vorbesc puțin despre ZTE Blade A601, un smartphone de buget pe care am avut ocazia să îl butonez pentru câteva ore. Nu va fi un review foarte complex, cu multe detalii, iar asta pentru că, după cum am spus, nu am putut să mă joc cu telefonul o perioadă mai lungă de timp. Chiar și așa, ținând cont că nu am reușit să găsesc în online-ul românesc nici măcar un singur review al acestui telefon (cel puțin pentru moment), consider că sunt bine venite aceste câteva păreri ale mele (mai ales că telefonul este prezent în oferta mai multor magazine online și a unor operatori de telefonie mobilă).

ZTE Blade A601 este un smartphone de buget care vine cu un design clasic, neieșind foarte mult în evidență din acest punct de vedere. Construcția mi s-a părut una destul de solidă pentru categoria de preț din care acesta face parte, iar specificațiile sunt unele modeste (precizez că vorbim de un telefon care a fost lansat în luna august a anului 2016). În cutie găsim pe lângă telefon încărcătorul, un cablu USB – microUSB, o pereche de căști, instrucțiunile și certificatul de garanție.

Display

ZTE Blade A601 este construit în jurul unui display IPS LCD cu diagonala de 5 inch care afișează o rezoluție HD, de 1280 x 720 pixeli, oferind o densitate a pixelilor de 294 ppi, și avem parte de un raport ecran / corp de aproximativ 66,9%. Imaginile livrate de acest display sunt unele plăcute, cel puțin din punctul meu de vedere. La o utilizare normală nu pot fi observați pixelii, iar culorile sunt unele destul de plăcut afișate, chiar dacă este prezentă tendința de a părea suprasaturate (poate că pe unele persoane nu le va deranja acest aspect). De asemenea, touch-ul a răspuns bine la comenzi, fără a exista întârzieri.

ZTE Blade A601 - calitate display

Hardware, performanțe & conectivitate

La capitolul dotări hardware specificațiile sunt unele destul de modeste, dar la o utilizare normală a telefonului ele își fac suficient de bine treaba (nu trebuie însă să te aștepți la cine știe ce performanțe). La baza lui ZTE Blade A601 se află un procesor MediaTek MTK6735P de tip quad-core care este tactat la 1.3 GHz (pe ARM Cortex-A53), alături de acceleratorul grafic Mali-T720MP2 GPUși 1 GB memorie RAM. În ceea ce privește spațiul de stocare pus la dispoziție acesta este de 8 GB, din care disponibili pentru noi sunt în jur de 4 GB.

ZTE Blade A601 - test performanta AnTuTu

În AnTuTu ZTE Blade A601 a reușit să scoată 24.406 puncte

ZTE Blade A601 rulează sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow, iar în meniu telefonul mi s-a părut că se mișcă destul de bine. M-am lovit însă în destul de multe momente și de lag, dar nu tot timpul de unul foarte enervant, care să strice din experiența de utilizare foarte mult. Per total performanțele avute în timpul rulării unor aplicații și jocuri au fost unele decente (printre jocurile pe care le-am jucat s-au numărat Subway Surfers, Temple Run sau GTA San Andreas – acesta din urmă a rulat destul de bine chiar și cu grafica setată aproape pe High, deși pentru o experiență bună eu recomand să rămână pe mediu).

ZTE Blade A601 Review

În ceea ce privește partea de conectivitate ZTE Blade A601 vine cu 4G LTE (este compatibil cu 4G-ul celor de la Digi Mobil în ambele benzi deținute de aceștia – TDD, 2600 MHz, banda 38 + FDD, 2100 Mhz, banda 1), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 4.1, GPS cu A-GPS, un port microUSB 2.0 și un jack audio de 3.5 mm pentru căști.

Cameră foto & baterie

Trecem la capitolul cameră foto, iar aici așa cum cu siguranță vă așteptați, nu putem spune că avem parte de performanțe foarte ridicate. Cu toate acestea telefonul este suficient de bun pentru fotografii ocazionale. Camera foto principală este una de 8 Megapixeli, iar aceasta vine cu autofocus, HDR, bliț LED și capabilitatea de a filma la rezoluție 1080p cu 30 de cadre pe secundă. În ceea ce privește camera foto frontală aceasta este una de 5 Megapixeli, iar ea este suficient de bună pentru selfie-uri și pentru apeluri video.

ZTE Blade A601 - cameră foto principală

Trecem la baterie, iar aici precizez că aceasta are capacitatea de 4.000 mAh. Autonomia oferită de ZTE Blade A601 este una bună, rezistând în mod normal fără probleme timp de două zile între reîncărcări atunci când îl utilizăm normal. Mi se pare destul de bine optimizat din acest punct de vedere, iar drept urmare pot spune că îl recomand persoanelor care își doresc un telefon pe care să nu îl bage în fiecare zi la reîncărcat.

Ce preț are în România ZTE Blade A601?

După cum spuneam chiar la începutul acestui review, am găsit telefonul ZTE Blade A601 în oferta mai multor magazine online și operatori de telefonie mobilă de la noi. Cel mai mic preț este la Digi Mobil, acolo unde costă 399 de lei. În celelalte cazuri prețul variază între 419 și 461 lei.

Note & Concluzii
 • Design & construcție
 • Display
 • Hardware & performanțe
 • Conectivitate
 • Camere foto
 • Autonomie
3.5

Concluzii

ZTE Blade A601 este un smartphone de buget potrivit pentru persoanele care își doresc un model mai ieftin capabil să ofere o autonomie ridicată. Performanțele oferite de dotările hardware sunt unele decente.

  1. nartip 25 aprilie 2017
   • Sergiu E. Raica 25 aprilie 2017
  2. Ionut 9 iunie 2018
   • Sabin 24 aprilie 2019

  Add Your Comment