Remax Proda E5 este o baterie externă de 5.000 mAh – REVIEW

Mi-am propus ca pe acest blog să discut despre principalele mele pasiuni, iar cea mai mare este pasiunea pentru tehnologie. Am promis în primul articol de pe blog faptul că voi încerca să public un număr cât mai mare de review-uri, dar nu neapărat prin a intra în foarte multe detalii tehnice, ci prin prezentarea experienței exact așa cum un cumpărător obișnuit o poate experimenta. A venit așadar timpul să public primul review aici pe site, iar acesta este al unei baterii externe de care mă folosesc deja de aproape un an de zile, fiind vorba de Remax Proda E5.

Remax Proda E5 este o baterie externă destul de accesibilă ca preț (ea costă undeva în jurul sumei de 50 de lei, fiind prezentă și în oferta unor magazine online din România), iar aceasta are o capacitate de 5.000 mAh. În teorie are suficient de multă energie pentru a reîncărca complet un telefon cu o baterie de 3.000 mAh, precum și încă una de 1.500 – 2.000 mAh, dar acest lucru nu este valabil, după cum se va observa în continuare (de fapt, niciodată nu ne putem lua după capacitatea oferită de producător, iar asta pentru că, în timp, ea scade, iar prin încărcarea telefonului pot să apară și „scurgeri” de energie, mai ales dacă nu vorbim de o baterie externă de calitate).

Ce găsim în cutie

Obișnuiesc să încep un review prin a vorbi pe scurt despre lucrurile pe care le găsim în cutie. Mie personal mi-a plăcut cum vine ambalat Remax Proda E5, iar în cutia acestuia nu se află decât bateria externă propriu-zisă și cablul USB – microUSB. Adevărul este că nici nu prea ai nevoie de mai multe (greu de crezut că este necesar un manual cu instrucțiuni ori alte hârtii pe care să le aruncăm într-un dulap și să uităm complet de ele.

Remax Proda E5 - review - ce găsim în cutie

Remax Proda E5 – specificații, design și utilizare

Îmi place design-ul pe care îl are Remax Proda E5, bateria externă fiind una ergonomică și care arată bine, făcând-o de asemenea să fie ușor de ținut în mână. Remax Proda E5 este compatibilă cu toate dispozitivele mobile care dețin un port microUSB, iar porturile prezente pe baterie sunt USB (folosit atunci când dorim să încărcăm un dispozitiv mobil) și portul microUSB (pentru reîncărcarea bateriei externe).

Producătorul ne spune că a echipat powerbank-ul cu un cip inteligent care promite o protecție la supraîncărcare, iar tot compania precizează că a optimizat bateria externă pentru ca aceasta să aibă o eficiență cât mai ridicată (rata de conversie, potrivit acesteia, este de 91%). Este prezent și un indicator LED care ne spune când este reîncărcată complet bateria (din păcate nedispunând de tehnologia de încărcare rapidă acest powerbank se încarcă destul de greu, fiind necesare în jur de 4 ore).

Remax Proda E5 - review - porturi

Remax Proda E5 are o capacitate de 5.000 mAh și o tensiune de ieșire de 5V. După cum spuneam chiar în debutul acestui review, să nu vă imaginați că se poate încărca complet un smartphone care are bateria cu o capacitate echivalentă, iar asta pentru că au loc pierderi de energie în timpul reîncărcării, iar capacitatea lui Remax Proda E5 scade în timp. Chiar și așa, se dovedește a fi destul de utilă, eu folosindu-mă de ea destul de des, chiar dacă în prezent dețin și un acumulator extern ASUS ZenPower de 10.000 mAh.

Am un LG G3 în momentul de față, iar Remax Proda E5 mi-a putut reîncărca telefonul complet (până la 100%), dar atât. Nu mă mai puteam folosit de bateria externă a doua oară fără a o băga la încărcat deoarece nu mai avea suficient de mult energie. Așadar, capacitatea reală este undeva în jurul a 3.000 – 4.000 mAh, în timp ea devenind și mai mică (după aproape un an nu mai este capabilă să îmi reîncarce telefonul mai mult de 90-95%).

Note & Concluzii
  • Design
  • Eficiență la încărcare
  • Timp reîncărcare
3.8

Concluzii

În linii mari am fost mulțumit de ceea ce a putut să îmi ofere Remax Proda E5, bateria externă fiind una destul de bună pentru persoanele care sunt în căutarea unui astfel de accesoriu, la un preț accesibil.

  • Add Your Comment